Mićo Mićić: Istina isplivava na površinu

Na površinu isplivava prava istina o dešavanjima na nedavno održanim lokalnim izborima, a pokazuje se i pravo lice nekih pojedinaca i stranaka, što je jasno nakon ponovnog prebrojavanja glasova u Amajlijama pored Bijeljine.

Republika Srpska 27.10.2016 | 22:52
Mićo Mićić: Istina isplivava na površinu
"Sve vrijeme su nas optuživali da smo se bavili prljavom kampanjom, da smo krali glasove, pravili su čak i mitinge povodom toga, a zapravo su se oni bavili time. Ali, sada je konačno jasno svima ko je moralni i pravi pobjednik i ko je šta radio", ocijenio je predsjednik GO SDS i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na današnjoj konferenciji za medije.

On je dodao da je samo jedna mala provjera u Amajlijama pokazala pravo stanje stvari.

"Krali su od mene, od drugih političkih subjekata, ali, ono što najbolje govori o njima je činjenica da su krali i sami od sebe. Ništa bolje nisu mogli ni da urade, jer su u toj stranci uglavnom politički preletači iz ličnih interesa", ocijenio je Mićić.

Mićić nije spekulisao ko će biti odbornici u Skupštini Grada nakon ponovnog brojanja glasova u Amajlijama. On je pozvao nadležne institucije da nastave da rade svoj posao i najavio da SDS neće ni sada vršiti pritisak na njih:

"Vjerujem da će institucije Republike Srpske i na nivou BiH nastaviti da odgovorno rade svoj posao i da će utvrditi ko je odgovoran za ove izborne manipulacije", izrazio je svoje očekivanje Mićić.

Govoreći o procesu formiranja lokalne vlasti, Mićić je podsjetio da će dva politička bloka imati približno istu zastupljenost u lokalnoj skupštini, ali da su on i SDS pobjednici izbora i da oni treba da ponesu odgovornost za formiranje vlasti:

"Za formiranje vlasti će trebati mnogo umijeća i kompromisa da bi se napravila najbolja vlast koju građani Bijeljine zaslužuju. Želimo da napravimo široku koaliciju koja podrazumijeva učešće velikog broja subjekata uključenih u politiku. Imamo dvije mogućnosti – da se dogovorimo u interesu građana ili da se ponašamo kao naši protivnici u prethodnim mjesecima, odnosno da blokiramo funkcionisanje Grada. Nemamo pravo da blokiramo funkcionisanje Grada i zato smo otvoreni za razgovor sa svima, kako bi napravili najbolju moguću vlast, nastavili sa izgradnjom dobrih međuljudskih odnosa i započetim projektima", bio je jasan Mićić, najavljujući da će večeras početi razgovori sa prvim od političkih subjekata zastupljenim u Skupštini Grada.

Mićić je dodao da pregovori o učešću u vlasti neće biti vođeni jedino sa „Uspješnom Srpskom" čija politika ne uliva povjerenje niti garantuje da se neće ponoviti njihova izdaja i ponašanje iz prethodnih mjeseci.

GO SDS-a Bijeljina