ЕЛ: Гудурић у петорци кола, Де Коло МВП!

Кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић, јунак победе над Барселоном (76:65), изабран је у најбољу петорку трећег кола Евролиге. МВП 3. рунде најјачег такмичења је Француз, који је блистао у Истанбулу.

Кошарка 27.10.2016 | 21:15
ЕЛ: Гудурић у петорци кола, Де Коло МВП!
Прошлосезонски МВП Евролиге Нандо Де Коло је ухватио ритам, убацио чак 26 поена нагостовању свог ЦСКА Галатасарају и тако постао најкориснији играч 3. кола Евролиге.

Француски интернационалац погодио је у хали "Абди Ипекчи" седам од 12 шутева за два и промашио само једно од 13 слободних бацања, додавши том учинку 6 асистенција, четири скока и 11 изнуђениих фаулова, што је било довољно за најбољи индекс - 32.

Први до њега према учинку био је Марко Гудурић, херој победе Звезде над Барселоном, у којој је постигао 21 поен (5 ас, 2 укр) и имао индексни учинак 30. 

Трећи у МВП трци био је плејмејкер Панатинаикоса Ник Калатес, који је на гостовању Бамбергу донео победу Атињанима, заокруживши свој индекс 29.

Некадашњи НБА играч био је близу трипл-дабл учинка, са 13 поена, 11 скокова, девет асистенција и три украдене лопте.

Џенкинс најбољи крадљивац

Када су у питању индивидуални лидери, највише скокова у 3. колу сакупио је крилни центар Реала Ентони Рендолф - 13.

Бек Фенербахчеа Костас Слукас сабрао је 11 асистенција, док је синоћ принудни плејмејкер Црвене звезде мтс Чарлс Џенкинс сакупио чак пет украдених лопти и према том критеријуму је најуспешнији играч Евролиге (2,7 по мечу).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар