EL: Gudurić u petorci kola, De Kolo MVP!

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić, junak pobede nad Barselonom (76:65), izabran je u najbolju petorku trećeg kola Evrolige. MVP 3. runde najjačeg takmičenja je Francuz, koji je blistao u Istanbulu.

Košarka 27.10.2016 | 21:15
EL: Gudurić u petorci kola, De Kolo MVP!
Prošlosezonski MVP Evrolige Nando De Kolo je uhvatio ritam, ubacio čak 26 poena nagostovanju svog CSKA Galatasaraju i tako postao najkorisniji igrač 3. kola Evrolige.

Francuski internacionalac pogodio je u hali "Abdi Ipekči" sedam od 12 šuteva za dva i promašio samo jedno od 13 slobodnih bacanja, dodavši tom učinku 6 asistencija, četiri skoka i 11 iznuđeniih faulova, što je bilo dovoljno za najbolji indeks - 32.

Prvi do njega prema učinku bio je Marko Gudurić, heroj pobede Zvezde nad Barselonom, u kojoj je postigao 21 poen (5 as, 2 ukr) i imao indeksni učinak 30. 

Treći u MVP trci bio je plejmejker Panatinaikosa Nik Kalates, koji je na gostovanju Bambergu doneo pobedu Atinjanima, zaokruživši svoj indeks 29.

Nekadašnji NBA igrač bio je blizu tripl-dabl učinka, sa 13 poena, 11 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte.

Dženkins najbolji kradljivac

Kada su u pitanju individualni lideri, najviše skokova u 3. kolu sakupio je krilni centar Reala Entoni Rendolf - 13.

Bek Fenerbahčea Kostas Slukas sabrao je 11 asistencija, dok je sinoć prinudni plejmejker Crvene zvezde mts Čarls Dženkins sakupio čak pet ukradenih lopti i prema tom kriterijumu je najuspešniji igrač Evrolige (2,7 po meču).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar