Очекујем да Уставни суд БиХ одбаци жалбу

Кандидат српске коалиције "Заједно са Сребреницу" Младен Грујичић, који је побиједио у изборној трци за начелника Сребренице, очекује да Уставни суд одбаци најављену жалбу Ћамила Дураковића за поништавање избора у тој општини.

Република Српска 27.10.2016 | 10:00
Очекујем да Уставни суд БиХ одбаци жалбу
Грујичић сматра да је крајње вријеме да Дураковић призна његову побједу и одустане од подизања тензија, завађања народа и произвођења "некаквог ванредног стања" након легалних и демократских избора.

Он је за "Вечерње новости" поручио да очекује да до 2. новембра добије начелнички сертификат од Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ и додаје да његову подршку могу да очекују сва удружења породица погинулих и мајки жртава у Сребреници без обзира на вјеру и нацију.

Грујичић подржава приједлог предсједника Републике Српске Милорада Додика да Удружење "Мајке Сребренице", уз финансијску помоћ, добије на кориштење канцеларију у згради општине, јер намјерава да ради на истинском помирењу и економском опоравку Сребренице.

ЦИК БиХ и Суд БиХ су раније одбацили жалбу Дураковићевог правног тима у којој је тражено поништавање избора и ново пребројавање гласова у Сребреници, као и уврштавање 2.000 одбачених гласова из иностранства, јер нису стигли у законском року.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар