Očekujem da Ustavni sud BiH odbaci žalbu

Kandidat srpske koalicije "Zajedno sa Srebrenicu" Mladen Grujičić, koji je pobijedio u izbornoj trci za načelnika Srebrenice, očekuje da Ustavni sud odbaci najavljenu žalbu Ćamila Durakovića za poništavanje izbora u toj opštini.

Republika Srpska 27.10.2016 | 10:00
Očekujem da Ustavni sud BiH odbaci žalbu
Grujičić smatra da je krajnje vrijeme da Duraković prizna njegovu pobjedu i odustane od podizanja tenzija, zavađanja naroda i proizvođenja "nekakvog vanrednog stanja" nakon legalnih i demokratskih izbora.

On je za "Večernje novosti" poručio da očekuje da do 2. novembra dobije načelnički sertifikat od Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i dodaje da njegovu podršku mogu da očekuju sva udruženja porodica poginulih i majki žrtava u Srebrenici bez obzira na vjeru i naciju.

Grujičić podržava prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Udruženje "Majke Srebrenice", uz finansijsku pomoć, dobije na korištenje kancelariju u zgradi opštine, jer namjerava da radi na istinskom pomirenju i ekonomskom oporavku Srebrenice.

CIK BiH i Sud BiH su ranije odbacili žalbu Durakovićevog pravnog tima u kojoj je traženo poništavanje izbora i novo prebrojavanje glasova u Srebrenici, kao i uvrštavanje 2.000 odbačenih glasova iz inostranstva, jer nisu stigli u zakonskom roku.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar