Магла успорава саобраћај у Српској

Магла јутрос смањује видљивост мјестимично и испод 50 метара на путевима Бањалука-Клашнице и Власеница-Хан Пијесак, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Република Српска 27.10.2016 | 08:34
Магла успорава саобраћај у Српској
Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без дужих застоја и посебних ограничења, по сувом и мјестимично влажном коловозу.

Због извођења међународне војне вјежбе "Регекс 2016" на војном полигону Мањача, у организацији Оружаних снага БиХ, од 8.00 до 15.00 часова биће привремено обустављен саобраћај на дионици Кола-Стричићи и преусмјерен на алтернативни правац Кола-Леденице-Стричићи.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука–Добој /дионица Бањалука–Прњавор/ петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја, регулисан сигнализацијом.

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без посебних ограничења, по сувом и мјестимично влажном коловозу.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до 10-минутних обустава саобраћаја од 9.00 до 10.00 и од 13.00 до 15.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Због извођења радова, на изградњи моста-вијадукта на дионици регионалног путног правца Стари Мајдан два-Ламовита саобраћај ће бити регулисан привремено постављеном сигнализацијом.

У току су радови на пројекту "Реконструкција градског водоводног система Козарска Дубица-фаза два" на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један, а одвијање саобраћаја регулише привремена саобраћајна сигнализација.

На дионицама магистралног пута Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник због реконструкције и санације градске водоводне мреже општине Котор Варош ће бити измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

У насељу Горице код Лончара због радова измијењен је режим саобраћања, који је регулисан привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Од 8.00 до 16.00 часова, ради извођења деминерских радова, долазиће до привремене обуставе саобраћаја на магистралном путу на дионици Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Ради извођења деминерских радова у мјесту Клакари Доњи, општина Брод, извршиће се повремена обустава саобраћаја на дионици магистралног пута између Бродског Поља и Бруснице радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

На регионалном путу Котор Варош-Митровићи због радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На дионици регионалног пута Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тона и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Бањалуци у току су радови на изградњи моста преко Шарговачког потока /Дјевојачки мост/, због чега ће до 4. децембра бити обустављен моторни и пјешачки саобраћај преко Дјевојачог моста у Суботичкој улици.

На путевима у ФБиХ повремене обуставе саобраћаја због минерских или деминерских радова током дана актуелне су на магистралном путу Столац-Љубиње од 7.00 до 16.00 часова и на регионалном путу Завидовићи-Олово од 8.00 до 16.00 часова.

Због актуелних радова током дана могуће је спорије саобраћање на путевима: Бањалука-Јајце, Доњи Вакуф-Бугојно, Прозор-Јабланица, Маглај-Добој, Прибој-Симин Хан и Живинице-Шићки Брод.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због радова на подручју Хрватске, на прелазу Орашје-Жупања возила се крећу успорено у оба смијера.

Коментари / 0

Оставите коментар