Помен за погинуле угљевичке борце

На централном спомен-обележју погинулим борцима у Угљевику, поводом крсне славе општине Угљевик - Свете Петке, служен је парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске одбрамбено-отаџбинског рата из ове подмајевичке општине.

Република Српска 26.10.2016 | 22:10
Помен за погинуле угљевичке борце
Начелник општине Угљевик Василије Перић подсетио је да је дужност и обавеза свих који данас живе у слободи, коју су борци животима платили, да чувају сећање на њих и њихове идеале.

Пошту погинулим борцима одале су и делегације братске општине Кавадарци /Македонија/, општина Беочин /Србија/, а у име српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића венац је положио саветник Миленко Ристић, општина Лопаре, Рудник и термоелектране Угљевик, Борачка организација Угљевика и Лопара и политичке партије из Угљевика.

Поводом славе одржана је свечана седница СО Угљевик на којој су заслужним додељена највиша признања те локалне самоуправе. Предузећу за запошљавање инвалида ДОО БО Републике Српске „Препород“ додељено је највише признање - Повеља општине Угљевик.

То предузеће постоји читаву деценију и запошљава 50 радника од којих су 51 одсто ратни војни инвалиди од пете до осме категорије, а 49 одсто запослених чине демобилисани борци, као и чланови породица погинулих.



Медаље и награде награђенима су доделили начелник општине Угљевик Василије Перић и председник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић.

"Поносан сам, јер смо заједно са суграђанима свих протеклих година радили и градили и наш Угљевик и сврстали га у ред најразвијенијих општина Републике Српске", истакао је Перић.

"Угљевик је данас пожељно место за живот. У наредном периоду наш циљ је да одржимо позитивне трендова развоја."

Златне медаље „Филип Вишњић“ додељене су: Нади Микановић из Угљевика за постигнуте резулате у области образовања, Владимиру Ђокићу из Бијељине за успех у области образовања, Живану Симикићу и Младену Васиљевићу из Угљевика за опште признат рад у области културно-уметничког стваралаштва. Сребрну медаљу „Филип Вишњић“ добило је Удружење „Центар младих Угљевик“ за постигнуте резултате у раду Удружења.



Златне значке општине Угљевик додељене су Клубу обољелих од мултипла склерозе за истакнут рад и успехе, Драгану Гајићу из Мезграје за истакнут рад, дјела и исказану храброст, Петру Радовановић из Угљевичке Обријежи за постигнуте резултате у раду месне заједнице, Милосави Милетић из Угљевика за истакнут дугогодишњи рад и исказану хуманост, Милораду Василићу из Малешеваца за постигнуте резултате у области пољопривреде, ресторану и преноћишту „Еурека“ за истакнут рад, дела и успехе у области угоститељства и Јоци Перићу из Малешеваца за истакнут дугогодишњи рад и исказану хуманост.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоој зивоте

27.10.2016 04:16

Кад видим ко све и како се " изиграва " са борцима најезим се , свугдје су лопови на власти па то ти је

ОДГОВОРИТЕ