Pomen za poginule ugljevičke borce

Na centralnom spomen-obeležju poginulim borcima u Ugljeviku, povodom krsne slave opštine Ugljevik - Svete Petke, služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske odbrambeno-otadžbinskog rata iz ove podmajevičke opštine.

Republika Srpska 26.10.2016 | 22:10
Pomen za poginule ugljevičke borce
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsetio je da je dužnost i obaveza svih koji danas žive u slobodi, koju su borci životima platili, da čuvaju sećanje na njih i njihove ideale.

Poštu poginulim borcima odale su i delegacije bratske opštine Kavadarci /Makedonija/, opština Beočin /Srbija/, a u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića venac je položio savetnik Milenko Ristić, opština Lopare, Rudnik i termoelektrane Ugljevik, Boračka organizacija Ugljevika i Lopara i političke partije iz Ugljevika.

Povodom slave održana je svečana sednica SO Ugljevik na kojoj su zaslužnim dodeljena najviša priznanja te lokalne samouprave. Preduzeću za zapošljavanje invalida DOO BO Republike Srpske „Preporod“ dodeljeno je najviše priznanje - Povelja opštine Ugljevik.

To preduzeće postoji čitavu deceniju i zapošljava 50 radnika od kojih su 51 odsto ratni vojni invalidi od pete do osme kategorije, a 49 odsto zaposlenih čine demobilisani borci, kao i članovi porodica poginulih.



Medalje i nagrade nagrađenima su dodelili načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.

"Ponosan sam, jer smo zajedno sa sugrađanima svih proteklih godina radili i gradili i naš Ugljevik i svrstali ga u red najrazvijenijih opština Republike Srpske", istakao je Perić.

"Ugljevik je danas poželjno mesto za život. U narednom periodu naš cilj je da održimo pozitivne trendova razvoja."

Zlatne medalje „Filip Višnjić“ dodeljene su: Nadi Mikanović iz Ugljevika za postignute rezulate u oblasti obrazovanja, Vladimiru Đokiću iz Bijeljine za uspeh u oblasti obrazovanja, Živanu Simikiću i Mladenu Vasiljeviću iz Ugljevika za opšte priznat rad u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva. Srebrnu medalju „Filip Višnjić“ dobilo je Udruženje „Centar mladih Ugljevik“ za postignute rezultate u radu Udruženja.



Zlatne značke opštine Ugljevik dodeljene su Klubu oboljelih od multipla skleroze za istaknut rad i uspehe, Draganu Gajiću iz Mezgraje za istaknut rad, djela i iskazanu hrabrost, Petru Radovanović iz Ugljevičke Obriježi za postignute rezultate u radu mesne zajednice, Milosavi Miletić iz Ugljevika za istaknut dugogodišnji rad i iskazanu humanost, Miloradu Vasiliću iz Maleševaca za postignute rezultate u oblasti poljoprivrede, restoranu i prenoćištu „Eureka“ za istaknut rad, dela i uspehe u oblasti ugostiteljstva i Joci Periću iz Maleševaca za istaknut dugogodišnji rad i iskazanu humanost.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jooj zivote

27.10.2016 04:16

Kad vidim ko sve i kako se " izigrava " sa borcima najezim se , svugdje su lopovi na vlasti pa to ti je

ODGOVORITE