Вандали полупали споменик младићу

Вандалски чин на гробљу у Доњем Жабару. Оштећен је надгробни споменик 20-годишњег младића Михајла Давидовића, који је изненада преминуо 28. новембра прошле године у родитељској кући у Пелагићеву.

Босна и Херцеговина 26.10.2016 | 22:55
Вандали полупали споменик младићу
Након трагедије коју су доживјели изненадном смрћу сина, родитеље покојног Михајла, Мирка и Станку Давидовић, у недјељу је затекао нови шок. На споменику њиховог Мишка на гробљу у Доњем Жабару, неко је искалио своје нечовјештво, полупао слику и 3Д формат лика младића у кристалу.

Затечени догађајем и новим болом, родитељи с невјерицом не прихватају да постоје људи с толико садистичке мржње и злобе у себи.

„Непуних 11 мјесеци од када смо га изгубили, неко га је поново убио. Питамо се да ли онај који је починио ово гнусно и кукавичко дјело има своју дјецу“, каже у сузама Михајлова мајка Станка.

Полиција је извршила увиђај. У покушају да добијемо изјаву у Центру јавне безбједности Добој упућени смо на штуро саопштење из општег извјештаја у коме стоји да је о свему обавијештен дежурни тужилац који је наведени догађај оквалификовао као „оштећење туђе ствари и гони се на приједлог оштећеног“.

Михајло Давидовић је био омиљен младић, одличан студент Пољопривредниог факултета у Новом Саду, члан репрезентације БиХ у одбојци и спортиста године у Републици Српској и БиХ за млађе категорије.

„Напад на његово вјечно почивалиште је много више од материјалне штете и туђе ствари. То је садистички начин испољавања најнижих облика страсти, злобе и мржње. То је и напад на гробље као свето мјесто. Ако тај бездушник не буде пронађен и адекватно кажњен, ове мацолом полупане слике мога сина биће споменик сурогату свих моралних и друштвениох вриједности“, каже отац Мирко и додаје да му остаје да вјерује у органе гоњења.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милос

26.10.2016 17:49

Сауцесце фамилији ! А те нељуде не брините доц се то на своје ! Само стрпљење⛪️

ОДГОВОРИТЕ
Name

магла

26.10.2016 18:36

За свакога злоцинца расте мотка кад израсте па удри понему.фамилији зелим сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиги

26.10.2016 18:41

Бозе да нам и мтви сметају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак мата

27.10.2016 15:28

Што реко мој пријатељ Перо из Пелагићева да се оче заратити прво би имо побит својих 10 србова па онда ...

ОДГОВОРИТЕ