Vandali polupali spomenik mladiću

Vandalski čin na groblju u Donjem Žabaru. Oštećen je nadgrobni spomenik 20-godišnjeg mladića Mihajla Davidovića, koji je iznenada preminuo 28. novembra prošle godine u roditeljskoj kući u Pelagićevu.

Bosna i Hercegovina 26.10.2016 | 22:55
Vandali polupali spomenik mladiću
Nakon tragedije koju su doživjeli iznenadnom smrću sina, roditelje pokojnog Mihajla, Mirka i Stanku Davidović, u nedjelju je zatekao novi šok. Na spomeniku njihovog Miška na groblju u Donjem Žabaru, neko je iskalio svoje nečovještvo, polupao sliku i 3D format lika mladića u kristalu.

Zatečeni događajem i novim bolom, roditelji s nevjericom ne prihvataju da postoje ljudi s toliko sadističke mržnje i zlobe u sebi.

„Nepunih 11 mjeseci od kada smo ga izgubili, neko ga je ponovo ubio. Pitamo se da li onaj koji je počinio ovo gnusno i kukavičko djelo ima svoju djecu“, kaže u suzama Mihajlova majka Stanka.

Policija je izvršila uviđaj. U pokušaju da dobijemo izjavu u Centru javne bezbjednosti Doboj upućeni smo na šturo saopštenje iz opšteg izvještaja u kome stoji da je o svemu obaviješten dežurni tužilac koji je navedeni događaj okvalifikovao kao „oštećenje tuđe stvari i goni se na prijedlog oštećenog“.

Mihajlo Davidović je bio omiljen mladić, odličan student Poljoprivredniog fakulteta u Novom Sadu, član reprezentacije BiH u odbojci i sportista godine u Republici Srpskoj i BiH za mlađe kategorije.

„Napad na njegovo vječno počivalište je mnogo više od materijalne štete i tuđe stvari. To je sadistički način ispoljavanja najnižih oblika strasti, zlobe i mržnje. To je i napad na groblje kao sveto mjesto. Ako taj bezdušnik ne bude pronađen i adekvatno kažnjen, ove macolom polupane slike moga sina biće spomenik surogatu svih moralnih i društvenioh vrijednosti“, kaže otac Mirko i dodaje da mu ostaje da vjeruje u organe gonjenja.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milos

26.10.2016 17:49

Saucesce familiji ! A te neljude ne brinite doc se to na svoje ! Samo strpljenje⛪️

ODGOVORITE
Name

magla

26.10.2016 18:36

Za svakoga zlocinca raste motka kad izraste pa udri ponemu.familiji zelim saucesce.

ODGOVORITE
Name

Zigi

26.10.2016 18:41

Boze da nam i mtvi smetaju

ODGOVORITE
Name

Tetak mata

27.10.2016 15:28

Što reko moj prijatelj Pero iz Pelagićeva da se oče zaratiti prvo bi imo pobit svojih 10 srbova pa onda ...

ODGOVORITE