Анализа - видео: Жртве или фолиранти?!

Букти на Пиринејима! Председник Примере назвао Барсине играче фолирантима, жесток одговор из Каталоније!

Фудбал 27.10.2016 | 19:30
Анализа - видео: Жртве или фолиранти?!
Ко је битнији: играчи или навијачи? Полемика која последњих дана окупира целу Шпанију, а све због дешавања на утакмици Валенсије и Барселоне која се умало претворила у озбиљан скандал када су домаћи навијачи на Местаљи “пројектилима“ са трибина засули госте из Каталоније. Намерно пројектили под наводницима. Јер погођени су полупразном флашицом воде. Или полупуном, зависно из ког угла гледате.

У Барси, наравно, заступају ову другу тезу и питају се шта би било да је хулиган који је бацио бочицу крај себе имао нешто друго. Тај навијач је, иначе, већ иденфикован, а и он сам се јавио у један радио програм и извинио Блауграни, али уз истицање да га је Нејмариспровоцирао непристојном гестикулацијом према трибинама. Локални Супер Депорте, већ смо писали о томе, са насловне стране грмео је на Каталонце и подршку судија коју имају. Барсу је назвао “Фарсом“. Мадридски медији одмах су пожурили да се сврстају на страну Слепих мишева.

И све би се вероватно ту завршило, јер све је то тако уобичајено на Пиринејима и на све су то у Барси навикли, да се у целу причу није укључио и председни Примере Хавијер Тебас рекавши да су се поједини играчи гостујућег тима бацали по земљи као чуњеви на куглању, иако та “смртоносна“ флашица воде није прошла ни близу њих.

"Ово гледају милиони деце. Мене би била срамота", рекао је Тебас.



Одмах потом је стигао и извештај дисциплинског судије Комисије за такмичење Пака Рубијау коме се истиче да управа Примере не оправдава понашање “групе лудака“ са трибина, али је Валенсији изречена казна од скоро па ништавних 1.500 евра. Из угла Барселоне тек следи најгоре од свега.

"Не би требало да се занемари понашање Барсиних играча приликом прославе гола", наводи се у извештају уз оцену да непримереним гестовима фудбалери гостију јесу провоцирали Валенсијине навијаче, те да су потом претеривали реагујуће на нападе са трибина, па чак и осрамотили сами себе и “у синхронизованом маниру одглумили“ да су погођени, иако нису.

"Жртве, а не провокатори", вришти насловна страна каталонског Спорта.

Мундо Депортиво наводи да су на стадиону Камп Ноу већ почели да спремају одбрабу, јер Тебасове речи схватају као наставак хајке против каталонског клуба. Један од високих функционера Барсе Ђорди Местре директно је одговорио Тебасу и његовим сарадницима.

"Неколико пута сам био у Валенсији и нигде нисам видео тако непријатељско окружења. Оно што Тебас треба да уради је да се постара да не буде насиља на стадионима да се играчи не нападају на самом терену, јер су они ти који праве спектакл и дозвољавају му да продаје ТВ права по Кини, Азији, САД..."

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар