Analiza - video: Žrtve ili foliranti?!

Bukti na Pirinejima! Predsednik Primere nazvao Barsine igrače folirantima, žestok odgovor iz Katalonije!

Fudbal 27.10.2016 | 19:30
Analiza - video: Žrtve ili foliranti?!
Ko je bitniji: igrači ili navijači? Polemika koja poslednjih dana okupira celu Španiju, a sve zbog dešavanja na utakmici Valensije i Barselone koja se umalo pretvorila u ozbiljan skandal kada su domaći navijači na Mestalji “projektilima“ sa tribina zasuli goste iz Katalonije. Namerno projektili pod navodnicima. Jer pogođeni su polupraznom flašicom vode. Ili polupunom, zavisno iz kog ugla gledate.

U Barsi, naravno, zastupaju ovu drugu tezu i pitaju se šta bi bilo da je huligan koji je bacio bočicu kraj sebe imao nešto drugo. Taj navijač je, inače, već idenfikovan, a i on sam se javio u jedan radio program i izvinio Blaugrani, ali uz isticanje da ga je Nejmarisprovocirao nepristojnom gestikulacijom prema tribinama. Lokalni Super Deporte, već smo pisali o tome, sa naslovne strane grmeo je na Katalonce i podršku sudija koju imaju. Barsu je nazvao “Farsom“. Madridski mediji odmah su požurili da se svrstaju na stranu Slepih miševa.

I sve bi se verovatno tu završilo, jer sve je to tako uobičajeno na Pirinejima i na sve su to u Barsi navikli, da se u celu priču nije uključio i predsedni Primere Havijer Tebas rekavši da su se pojedini igrači gostujućeg tima bacali po zemlji kao čunjevi na kuglanju, iako ta “smrtonosna“ flašica vode nije prošla ni blizu njih.

"Ovo gledaju milioni dece. Mene bi bila sramota", rekao je Tebas.



Odmah potom je stigao i izveštaj disciplinskog sudije Komisije za takmičenje Paka Rubijau kome se ističe da uprava Primere ne opravdava ponašanje “grupe ludaka“ sa tribina, ali je Valensiji izrečena kazna od skoro pa ništavnih 1.500 evra. Iz ugla Barselone tek sledi najgore od svega.

"Ne bi trebalo da se zanemari ponašanje Barsinih igrača prilikom proslave gola", navodi se u izveštaju uz ocenu da neprimerenim gestovima fudbaleri gostiju jesu provocirali Valensijine navijače, te da su potom preterivali reagujuće na napade sa tribina, pa čak i osramotili sami sebe i “u sinhronizovanom maniru odglumili“ da su pogođeni, iako nisu.

"Žrtve, a ne provokatori", vrišti naslovna strana katalonskog Sporta.

Mundo Deportivo navodi da su na stadionu Kamp Nou već počeli da spremaju odbrabu, jer Tebasove reči shvataju kao nastavak hajke protiv katalonskog kluba. Jedan od visokih funkcionera Barse Đordi Mestre direktno je odgovorio Tebasu i njegovim saradnicima.

"Nekoliko puta sam bio u Valensiji i nigde nisam video tako neprijateljsko okruženja. Ono što Tebas treba da uradi je da se postara da ne bude nasilja na stadionima da se igrači ne napadaju na samom terenu, jer su oni ti koji prave spektakl i dozvoljavaju mu da prodaje TV prava po Kini, Aziji, SAD..."

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar