Нијемци да се окрену хришћанској традицији

Њемачки канцелар Ангела Меркел рекла је да је свјесна да у Њемачкој постоје забринутости око ислама, али да она има идеју како да се то питање ријеши – повратком Нијемаца хришћанској традицији.

Свијет 26.10.2016 | 13:50
Нијемци да се окрену хришћанској традицији
Ми смо странка која у свом називу има ријеч која се односи на хришћанство", рекла је Меркелова на састанку Хришћанско-демократсје уније у покрајини Мекленбург-Западна Померанија.

Она је додала да је потребно да се Нијемци окрену хришћанској традицији као што су божићне пјесме и свирање флауте. У супротности са својим ранијим изјавама да су муслимани саставни дио њемачког друштва, она је рекла да забринутости постоје, апелујући на Нијемце да се окрену хришћанској култури како би ријешили тај изазов.

Она је рекла да људи треба да пјевају божићне пјесме и да замоле некога да свира флауту као пратња. Ову изјаву публика је дочекала смијехом, али је она рекла да је сасвим озбиљна. "У супротном, изгубићемо дио наше домовине", истакла је Меркелова, преноси "Раша тудеј".

Међутим, десничари се не слажу са идејом да је довољно пјевати божићне пјесме и тиме зауставити исламизацију Њемачке.

"Мислим да је то фантастична идеја, дивно је када људи пјевају божићне пјесме, али мислим да не можете зауставити исламизацију Њемачке свирањем флауте", то је ипак превише", рекла је "Спутњику" Беатрис фон Шторх, члан Европског парламента и замјеник шефа десничарске партије Алтернатива за Њемачку.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лаки

26.10.2016 11:55

Мислим да сад мозете да свирате ку.цу а за флауту је мало касно. Исламисти су ту и то је јасно као дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

26.10.2016 21:48

Браво Лаки , исмијах се слатко !

Name

ЗБЛ

26.10.2016 13:46

Нама је Неле Карајлиц лијепо све прорекао и као лијек дао мотку да сисамо и ецо сисамо ју преко 25 година. Она је мало модернија па препоруцује Њемцима да флаутају. Она рјера хришћане да буду мирни да воле док их муслимани силују убијају и сјеку главе Прави је хришћански демон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.10.2016 16:52

Сисаћеш ти још 25 година и опет до памети нећеш доћи.

Name

е лаки

26.10.2016 15:59

И ти га бас закрка..

ОДГОВОРИТЕ