Дудаш почео припреме за Европско првенство

Најбољи десетобојац Србије Михаил Дудаш почео је у Новом Саду припреме за Европско првенство у атлетици у Београду следеће године.

Остали спортови 29.10.2016 | 09:45
Дудаш почео припреме за Европско првенство
Европско дворанско првенство одржаће се од 3. до 5. марта 2017. у београдској Арени. Дудаш се такмичи у вишебоју - десетобоју на отвореном и седмобоју у дворани. Држи националне рекорде у обе дисциплине.

Дудаш је са припремема за седмобој на ЕП у Београду почео код куће у Новом Саду. Он ће децембар провести у Јужној Африци, где ће, као и сваке године до сада, одрадити важан део припрема. Репрезентативац Србије је на Европском првенству 2016. у Амстердаму заузео треће место и освојио бронзану медаљу са 8.153 бода, док његов државни рекорд износи 8.275 бодова.

Он је казао да има велике амбиције за београдско ЕП.

"Амбиције за Европско дворанско првенство су велике. Поготово зато што је ово прво велико такмичење пред домаћом публиком. Са такмичењима ћу почети већ у јануару, када ћу појединачно улазити у форму за сваку од седам дисциплина седмобоја", рекао је Дудаш.

Он је на Олимпијским играма у Рио де Жанејру морао да одустане од такмичења због повреде лакта у току бацања копља. Та повреда је сада боље, а копља у седмобоју нема.

"Током јануара и фебруара ће нам много користити и дворана на Бањици, да не бисмо морали да идемо на припреме у иностранство, већ ћемо тамо радити и усавршавати сваку дисциплину појединачно", рекао је Дудаш.

Србија ће на ЕП "краљице спортова" угостити више од 1.000 атлетичара из свих земаља Европе и око 10.000 навијача, који ће имати прилику да посете главни град Србије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар