Видео - Леброн: Кливленд против свих!

Кошаркашима Кливленда уручени су на церемонији пре прве утакмице у новој сезони шампионски прстенови.

Кошарка 27.10.2016 | 20:45
Видео - Леброн: Кливленд против свих!
Кавси су такође подигли своју прву победничку заставу на сводове своје хале.

Кавалирси су чекали више од четири месеца, колико је прошло од када су победили Голден Стејт у "мајсторици" плеј-офа, да би добили признања. Кливленд је чекао 52 године на титулу у неком професионалном спорту, још од када су Браунс освојили титулу НФЛ лиге.

Град је од тада покушавао да промени репутацију губитничког града, а кошаркаши су направили први корак у том смеру, а после тога су почели сезону убедљивом победом над Њујорком.

"У последње време се много причало о прошлости, али све вечерас је посвећено садашњости", рекао је комесар НБА Адам Силвер, а онда је члановима клуба уручио шампионске прстенове.

Први је прстен примио главни власник Кавалирса Ден Гиблерт, а онда је добио микрофон да се обрати публици.

"Ви сте највећи спортски град на свету. Хвала вам. Када се све ово заврши и када се подигне застава, остаје само једна ствар да се уради: понављање ", кратко је рекао Гилберт публици, око сат времена пре почетка утакмице.

Последњи је прстен примио Леброн Џејмс, који је после тога остварио "трипл-дабл" учинак, баш као и у седмој утакмици финала прошле сезоне.

"Наши навијачи заслужују све што су вечерас добили и све што ће добити у будућности. Имам среће, благословен сам и осећам страхопоштовање у исто време што могу да будем део прославе као што је ова вечерашња. Свакога дана вредно радим и знам одакле долазим, тако да када сам овако наградјен пред навијачима, као да сам наградјен пред саиграчима. Посебно је драгоцено што сви заједно можемо да уживамо у оваквим тренуцима", рекао је Џејмс.

"Ако нисте одавде, не живите овде, не играте овде или нисте посветили себе Кливленду, онда нема смисла да живите у овом тренутку. Кливленд против свих!", узвикнуо је Џејмс после тога.

Најављивач је поменуо и одсутне Метјуа Делаведову, Тимофеја Мозгова и Сашу Кауна.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар