Video - Lebron: Klivlend protiv svih!

Košarkašima Klivlenda uručeni su na ceremoniji pre prve utakmice u novoj sezoni šampionski prstenovi.

Košarka 27.10.2016 | 20:45
Video - Lebron: Klivlend protiv svih!
Kavsi su takođe podigli svoju prvu pobedničku zastavu na svodove svoje hale.

Kavalirsi su čekali više od četiri meseca, koliko je prošlo od kada su pobedili Golden Stejt u "majstorici" plej-ofa, da bi dobili priznanja. Klivlend je čekao 52 godine na titulu u nekom profesionalnom sportu, još od kada su Brauns osvojili titulu NFL lige.

Grad je od tada pokušavao da promeni reputaciju gubitničkog grada, a košarkaši su napravili prvi korak u tom smeru, a posle toga su počeli sezonu ubedljivom pobedom nad Njujorkom.

"U poslednje vreme se mnogo pričalo o prošlosti, ali sve večeras je posvećeno sadašnjosti", rekao je komesar NBA Adam Silver, a onda je članovima kluba uručio šampionske prstenove.

Prvi je prsten primio glavni vlasnik Kavalirsa Den Giblert, a onda je dobio mikrofon da se obrati publici.

"Vi ste najveći sportski grad na svetu. Hvala vam. Kada se sve ovo završi i kada se podigne zastava, ostaje samo jedna stvar da se uradi: ponavljanje ", kratko je rekao Gilbert publici, oko sat vremena pre početka utakmice.

Poslednji je prsten primio Lebron Džejms, koji je posle toga ostvario "tripl-dabl" učinak, baš kao i u sedmoj utakmici finala prošle sezone.

"Naši navijači zaslužuju sve što su večeras dobili i sve što će dobiti u budućnosti. Imam sreće, blagosloven sam i osećam strahopoštovanje u isto vreme što mogu da budem deo proslave kao što je ova večerašnja. Svakoga dana vredno radim i znam odakle dolazim, tako da kada sam ovako nagradjen pred navijačima, kao da sam nagradjen pred saigračima. Posebno je dragoceno što svi zajedno možemo da uživamo u ovakvim trenucima", rekao je Džejms.

"Ako niste odavde, ne živite ovde, ne igrate ovde ili niste posvetili sebe Klivlendu, onda nema smisla da živite u ovom trenutku. Klivlend protiv svih!", uzviknuo je Džejms posle toga.

Najavljivač je pomenuo i odsutne Metjua Delavedovu, Timofeja Mozgova i Sašu Kauna.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar