Крај Милове ере: Напушта функције?!

Црногорски премијер Мило Ђукановић напушта државне функције, а њега ће на функцији премијера, ако Демократска партија социјалиста добије мандат за састав Владе, заменити високи функционер те странке Душко Марковћ.

Регион 26.10.2016 | 10:00
Крај Милове ере: Напушта функције?!
Главни одбор ДПС данас ће одлучити о предлогу страначаког Председништва да Марковић буде кандидат за мандатара нове црногорске владе, након парламентарних избора који су одржани 16. октобра.

Кандидатуру Марковића Председништво је утврдило на синоћној седници и то није изненадило црногорску јавност, иако се Ђукановић током предизборне кампање, а ни раније, није изјашњавао о својој државничкој каријери.

Ђукановић је раније два пута напуштао премијерску функцију, али се и враћао, како је тада објашњавано, због политичких потреба, јер се оцењивало да је његово искуство и даље незаобилазно у важним државним пословима.

Овај пут, нема сумње, Ђукановић одлази са државних функција, мада има мишљења да би он могао бити кандидат за председника Црне Горе, на председничким из борима 2018.године.

На изборима 16. октобра, ДПС је добио 36 посланичких мандата, али партија сама не може формирати Владу. Стога рачуна на, како истиче, "природне партнере", странке које у црногорском парламенту заступају интересе мањинских заједница.

Са њихова четири посланика и два посланика Социјалдемократа Црне Горе, који ће сигурно прихватити коалицију, ДПС би имао већину са 42 посланичка места, од 81 колико броји црногорска скупштина.

Извор: Бета

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

мило моје пред спавање

26.10.2016 08:11

Да ово није нешто заједничко? Бројанице од јуче И овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханиште

26.10.2016 08:22

Бјежи пас,нешто се велико спрема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

26.10.2016 10:55

Неце он никуда не бој се .

Name

Логика

26.10.2016 11:25

Биће председник следеће изборе 100%

Name

Ђорђе

26.10.2016 08:24

Чим неко у рецимо италији, покрене нешто у вези цигарета. Мило се поново враћа. Рецимо по Игору Бечићу, лик у скупштини Србије за безбедносне службе, ако "Ђорђо Мортадела" каже оћу видим Мила. Е нећеш, штити ме пресједнички имунитет. Ујутро је тај лик, одазива се на име Мило, уујутро је предсјадник свега у баш Црној Гори. Не би лоше било, ако Изетбеговић затражи промјену назива Републике Српске, несмијемо дозволити, али да додамо придјев "Црна Република Српска. Нажалост, а за исту смо се дали већином сви, осим њих. МИ ИЛИ ОНИ ?. Поздрав добрим људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

примјер

26.10.2016 08:28

Сугдје се нормални људи насите политике и сами одлуце да се повуку у неке мирније послове осим у Босни и Херцеговини,овима никад није доста ни новца који су опљацкали ни национализма ни фасизма ни много цега.Њих једино мозе гром да погоди или устанак народа па да их нестане са сцене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психо-Аналитчар

26.10.2016 08:35

И вријеме је ....јапански цар који је владар једне од нај богатијих земаља "абдицира у корист свог народа", а ове наше сподобе се недају без силе и вријеђања националног бића и подјељености нације на "издајнике" и "патриоте-ЛОПОВЕ"....то се онда не може звати добар државник и лидер...путуј војводо и невраћај се , а за сву штету ћеш ваљда одговарат и вратит покрадено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

26.10.2016 09:13

На овим просторима слоган "МИ ИЛИ ОН", постаје замјена Шекспиров вапај, кроз лик Хамлета. "Бити или не бити". "О, бити или не бити – питање је сад". У цијелом региону, бивше Југославије, народ је разапет питањем "МИ ЛИ ОН". Иза ријечи он, крије се и доста хоштаплера "ОНИ". Док "ОН и ОНИ" не постану ендемска врста, као човјечија рибица, само да им постојбина умјесто чисте воде буду затвори по бившој YУ. До тада нема живота обичним људима, на цијелом простору. Нешто већ одавно смрди у земљи Данској (територија бивше YУ). Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладиновић Срђан

26.10.2016 09:51

Када можемо очекивати да гледамо своја посла!!! Наша "Држава" се распада од корумпираних и лоповских државника и политчара на свим нивоима и ми шутимо јер ништа ми не знамо о томе. Али зато знамо јакоооо добро шта се дешава на Црногорској, Србијанској,Хрватској, па чак Науру и Тавалу политичкој сцени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило напуста дрзавне функције

26.10.2016 18:31

Онда је стварно на Марсу изградјен град а нисам веровао.

ОДГОВОРИТЕ