Kraj Milove ere: Napušta funkcije?!

Crnogorski premijer Milo Đukanović napušta državne funkcije, a njega će na funkciji premijera, ako Demokratska partija socijalista dobije mandat za sastav Vlade, zameniti visoki funkcioner te stranke Duško Markovć.

Region 26.10.2016 | 10:00
Kraj Milove ere: Napušta funkcije?!
Glavni odbor DPS danas će odlučiti o predlogu stranačakog Predsedništva da Marković bude kandidat za mandatara nove crnogorske vlade, nakon parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

Kandidaturu Markovića Predsedništvo je utvrdilo na sinoćnoj sednici i to nije iznenadilo crnogorsku javnost, iako se Đukanović tokom predizborne kampanje, a ni ranije, nije izjašnjavao o svojoj državničkoj karijeri.

Đukanović je ranije dva puta napuštao premijersku funkciju, ali se i vraćao, kako je tada objašnjavano, zbog političkih potreba, jer se ocenjivalo da je njegovo iskustvo i dalje nezaobilazno u važnim državnim poslovima.

Ovaj put, nema sumnje, Đukanović odlazi sa državnih funkcija, mada ima mišljenja da bi on mogao biti kandidat za predsednika Crne Gore, na predsedničkim iz borima 2018.godine.

Na izborima 16. oktobra, DPS je dobio 36 poslaničkih mandata, ali partija sama ne može formirati Vladu. Stoga računa na, kako ističe, "prirodne partnere", stranke koje u crnogorskom parlamentu zastupaju interese manjinskih zajednica.

Sa njihova četiri poslanika i dva poslanika Socijaldemokrata Crne Gore, koji će sigurno prihvatiti koaliciju, DPS bi imao većinu sa 42 poslanička mesta, od 81 koliko broji crnogorska skupština.

Izvor: Beta

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

milo moje pred spavanje

26.10.2016 08:11

Da ovo nije nešto zajedničko? Brojanice od juče I ovaj?

ODGOVORITE
Name

Hanište

26.10.2016 08:22

Bježi pas,nešto se veliko sprema.

ODGOVORITE
Name

Igor

26.10.2016 10:55

Nece on nikuda ne boj se .

Name

Logika

26.10.2016 11:25

Biće predsednik sledeće izbore 100%

Name

Đorđe

26.10.2016 08:24

Čim neko u recimo italiji, pokrene nešto u vezi cigareta. Milo se ponovo vraća. Recimo po Igoru Bečiću, lik u skupštini Srbije za bezbednosne službe, ako "Đorđo Mortadela" kaže oću vidim Mila. E nećeš, štiti me presjednički imunitet. Ujutro je taj lik, odaziva se na ime Milo, uujutro je predsjadnik svega u baš Crnoj Gori. Ne bi loše bilo, ako Izetbegović zatraži promjenu naziva Republike Srpske, nesmijemo dozvoliti, ali da dodamo pridjev "Crna Republika Srpska. Nažalost, a za istu smo se dali većinom svi, osim njih. MI ILI ONI ?. Pozdrav dobrim ljudima.

ODGOVORITE
Name

primjer

26.10.2016 08:28

Sugdje se normalni ljudi nasite politike i sami odluce da se povuku u neke mirnije poslove osim u Bosni i Hercegovini,ovima nikad nije dosta ni novca koji su opljackali ni nacionalizma ni fasizma ni mnogo cega.NJih jedino moze grom da pogodi ili ustanak naroda pa da ih nestane sa scene.

ODGOVORITE
Name

Psiho-Analitčar

26.10.2016 08:35

I vrijeme je ....japanski car koji je vladar jedne od naj bogatijih zemalja "abdicira u korist svog naroda", a ove naše spodobe se nedaju bez sile i vrijeđanja nacionalnog bića i podjeljenosti nacije na "izdajnike" i "patriote-LOPOVE"....to se onda ne može zvati dobar državnik i lider...putuj vojvodo i nevraćaj se , a za svu štetu ćeš valjda odgovarat i vratit pokradeno...

ODGOVORITE
Name

Đorđe

26.10.2016 09:13

Na ovim prostorima slogan "MI ILI ON", postaje zamjena Šekspirov vapaj, kroz lik Hamleta. "Biti ili ne biti". "O, biti ili ne biti – pitanje je sad". U cijelom regionu, bivše Jugoslavije, narod je razapet pitanjem "MI LI ON". Iza riječi on, krije se i dosta hoštaplera "ONI". Dok "ON i ONI" ne postanu endemska vrsta, kao čovječija ribica, samo da im postojbina umjesto čiste vode budu zatvori po bivšoj YU. Do tada nema života običnim ljudima, na cijelom prostoru. Nešto već odavno smrdi u zemlji Danskoj (teritorija bivše YU). Pozdrav dobrim ljudima...

ODGOVORITE
Name

Miladinović Srđan

26.10.2016 09:51

Kada možemo očekivati da gledamo svoja posla!!! Naša "Država" se raspada od korumpiranih i lopovskih državnika i politčara na svim nivoima i mi šutimo jer ništa mi ne znamo o tome. Ali zato znamo jakoooo dobro šta se dešava na Crnogorskoj, Srbijanskoj,Hrvatskoj, pa čak Nauru i Tavalu političkoj sceni...

ODGOVORITE
Name

Milo napusta drzavne funkcije

26.10.2016 18:31

Onda je stvarno na Marsu izgradjen grad a nisam verovao.

ODGOVORITE