Евроазија: НАТО се руши у Бањалуци

У контексту геополитичких односа на југоистоку Европе тешко је заобићи текст Александра Дугина на самој граници памфлета, објављен на руском порталу “Евразиа.цом” под насловом - “Враћање Срба у историју, Република Српска ће се припојити Србији - уз вас је пробуђена и оснажена Русија”.

Босна и Херцеговина 26.10.2016 | 07:29
Евроазија: НАТО се руши у Бањалуци
У њему Дугин позива на вјековне православне и геополитичке везе Срба и Руса, па текст почиње патетично:

“Одавно нисмо ништа чули о Србији, а Србија је наша бол. Одважна, непоколебљива, православна земља и зачаран до смрти, огољен мукама, поносни словенски народ који није обарао главу ни пред отоманских господарима, ни пред америчким Новим свјетским поретком.

Срби су једини народ који истински воли Русе. И све памти и све прашта. Они који познају историју великог српског народа схваћају да с њим никада неће бити готово. Он прима страшне ударце судбине, али се сваки пут поновно диже. Срби су и у томе слични нама; ми стижемо до посљедње црте, чак залазимо иза ње, али се потом опет враћамо у историјску битку – послије пораза, револуција и тешких времена. Тако дишу словенске груди – удах/издах. При издаху уздрхти свијет.”

Након улагивања и мелодраматских излива братске љубави, који су чак и у дијелу српске јавности и стручних кругова изазвали подсмијех, Дугин прелази на конкретне ствари голе геополитике, оно што га заиста у цијелој причи и једино занима:

“Циљ свих Срба је успостављање јединства. И најозбиљнији покретач тог процеса је управо Бања Лука, пријестоница Републике Српске. Та политичка творевина је јединствена – успјела је обранити своју независност од бошњачког национализма Сарајева, подржаног од Запада, сачувати српску социјалну структуру, културу, школство, управу и вјеру. Притом Република Српска у вријеме Милорада Додика није ишла путем Србије која посљедњих година све више, макар и принудно, игра како Запад свира.”

У дијелу са поднасловом, “Наша противофанзива на Балкану”, Дугин даље разрађује агенду руске политике дјеловања преко српских посредника:

“Шта можемо очекивати од Милорада Додика? Много тога. Тешко је рећи које су теме разматране на његовом састанку с предсједником Владимиром Путином.

У цјелини, геополитика ионако указује на план дјеловања. У садашњој заоштреној фази сучељавања руско-православног блока са Западом у свјетлу украјинске драме и очајничке битке за Новорусију, било би логично извести узвратни ударац на Балкану. Република Српска заузима главно мјесто у стратешкој архитектури Балкана. Ако почне тамо, покренуће се сви процеси у регији.”

Дугинове пројекције су потпуно складне анализи Јафе Арнолда у Катехоновом тексту “БиХ 2016:

Судбина Републике Српске је судбина Србије и Русије” из јануара ове године. Александар Дугин даље наводи да се може очекивати скоро одржавање референдума о независности Републике Српске и њеном изласку из састава БиХ и отворено каже:

“То је кримски сценаријо. Етнички и културно та територија је чисто српска и православна, границе општина чврсто су успостављене још за вријеме ратних дјеловања током ’90-их година. Ничија права неће страдати.” Затим се, према Дугину, може очекивати “почетак процеса поновног уједињења са Србијом” што према њему, може и радикално промијенити политику у Србији и одбити је од даљњег приступања Европској унији и НАТО-у:

“Видјевши такав одлучан корак Републике Српске у патриотском смјеру, грађани Србије ће се охрабрити. Послије толиких пораза, драма, губитака и штета, то ће постати предзнак нове зоре…

Патриотско антизападно крило српског друштва нагло ће ојачати. У таквим приликама друкчије ће се развијати и односи са Русијом.

Москва је послије Крима изгубила и посљедње илузије у погледу Запада, а њена одлучност изградње властите политике вишеструко је порасла.

Стога ће зближавање са Србијом, која улази у нови круг своје историје, овај пут бити јединствена шанса за Русију да ојача свој положај у Европи… Београд је сада превише увучен у процес прикључења Европској унији. За потребно усклађивање политика Москве и Београда, потребан је – додатни фактор. Тај фактор је Милорад Додик.”

Дугин се не зауставља само на руском геополитичком обухватању Србије, него агресивни процес изградње нових руских позиција у меком трбуху распореда НАТО-а и ЕУ, шири даље на цијелу Источну Европу, па отворено наводи:

“Ако се претходно наведено оствари, покренуће се читава Источна Европа гдје живи много православних народа. Ако се добро учврсти на Балкану, Русија ће заједно са Србима моћи створити блок православних земаља Европе којем се у одређеним околностима могу придружити Румуни, Бугари, Македонци и Грци. То би могао бити наш асиметрични одговор на сложене прилике у Новорусији и логичан развој процеса започетим руским прољећем.”

Врло јасно и гласно, без икаквих дилема, Александар Дугин разјаснио је све елементе руске геополитичке агенде на просторима Југоисточне Европе.

Како год било, био Дугин при себи када износи и заступа овакве тезе или не, чињеница је да је близак руском политичком и војном врху, у директној вези с руским обавјештајним агенцијама и с огромним утицајем на креаторе стратешких спољнополитичких одлука.

Такође, чињеница је да је након његовог упорног заговарања евроазијских интеграција, заиста и основана Евроазијска економска унија.

Иако су му се и тада многи смијали, сматрајући да су његове идеје на граници политичког СФ-а, његове идеје, ипак, дјеловањем руске државне политике постају стварност.

Извор: 7Дневно

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

Михајло

26.10.2016 05:43

Ми сто год смо бранили са овом власти смо изгубили, тако да и сљедеци губитак- ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Р

26.10.2016 09:38

Како овај то све олако мисли,као да је то спојит двије ливаде само склонити ограду,то би било тешко у миру остварит да је сав свијет за то ,а вјерујем да је 99% свијета против тога тако да би то био светски рат ,тако да би на референдуму требало поставити питање народу били ратовали за тај циљ па би видели резултат,а не несвесно народ увест у рат

Name

Ре

26.10.2016 09:55

Јесте Али власт це јести кавиар И њихова деца возати бјесне аутомобиле И сколовати се по свету а обицан народ јести кромпир !!

Name

Бајка

26.10.2016 05:53

Ово као да је лично Езоп писао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.10.2016 06:45

Езоп је писао басне.

Name

коментар

26.10.2016 05:54

Слазем се са свим и волио бих да се то некада оствари,само не знам како! С Милорадом и Вуцком не вјерујем да је то могуце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈП

26.10.2016 07:31

Неце се остварити мирним путем вец само ратом па сад нек господа изволи ако им се поново ратује. Умјесто напријед да идемо ми се врацамо унатраг а све збогбраце руса. Па сретно нам било

Name

Миско

26.10.2016 06:01

Ова прица је на нивоу основаца, кад мудрији наговара наивног да иде украсти зваке у продавницу., па да их онда братски подијеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

турбоскара

26.10.2016 06:20

Назалост боли ку...ц русију за србима из рс и грцима и бугарима сто је и показала само прицом и своојим интересомм исти ку...ц коо амери само дррукције упаковано немозе тебе тудја мајка воољети висе од . твоје народе додји допамети и у бл сре руси нато и то бас у бл ее ствармо јебига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРОЊСКИ

26.10.2016 06:21

Без обзира на ироницно тумацење Дугинове анализе,она мозе бити тацна или нетацна. Висе мислим да је употребљена у пропагандне сврхе, али има и доста елемената истине......и ако је тацна не видим проблем, а ако је нетацна ,исто нам се писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крактин

26.10.2016 06:22

Дугину. Па сад ти је Миле донио одлуку да је Дан Републике секуларан! Ти позивас на праволсавље? Гдје је било православље од 1917 - до 1990? Гдје је тад била Русија (еx СССР) уз Србе? Гдје је био краља Петар 1941? У Русију није побјегао јер би га.......... !Гдје су били "православни" Руси кад су слиовали по Београду 1944? Гдје су били Срби кад су вас доцекивали Дразини и Недицеви "јунаци"? Које православље, кад нису ни бугарска, ни грцка, ни македонска, ни црногорска црква уз вас. О цему ти прицас Дугине? Који црни Милорад? СНСД је странка на демократским принципима (на папиру), а у у стварности на лоповским манирима. И вратицемо се на стару библијску изреку: Ским си такав си. Е Дугине ти себи сеад надји мјесто у овој пословици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Средњин

26.10.2016 06:30

Фино ти је дугоња написао: "Срби су једини народ који истински воли Русе. И све памти и све прашта."

Name

АБЦ

26.10.2016 06:22

Еј, а јел' има неко друго мјесто па да у њему рушите НАТО. Доста смо га ми рушили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козарац

26.10.2016 07:16

"Драги наши муслимани, сљедећи пут ми идемо у Шведску а ви останите овдје"

Name

Дугин?

26.10.2016 06:23

Ово или је лаж да га је написао Дугин, или смо ми већ продани Ватикану у великој трговини наводне "браће" Руса са Западом. Јер сваком ко размишља својом главом је апсолутно јасно из дјела Милорада Додика, да он ради на циљевима Ватикана да нема Срба са ове стране Дрине. Систематично уништава све сегменте нашег народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.10.2016 06:52

Народ се прими, увуку нас у сукоб који губимо због тренутне немоћи, и ето је Олуја 2. Први метак ако и кад се чује, са породицом нестајем одавде.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

26.10.2016 06:58

Која то странка и који политичар у Републици Српскојне ради за Ватикан, Запад, Нато? Још ни једног нисам чуо да је рекао одустајемо од лихварске економске политике...затворићемо границу за увоз свега и свачега са Запада и тд... престаћемо сарађивати са ММФ- ом ...прогласићемо банкрот...

Name

Значи

26.10.2016 06:26

Ако се ово све обистини, онда ће на граници РС бити граница новог хладног рата, са једне стране НАТО а са друге Варшавски пакт. Занима ме само хоће ли бити зида и бодљикаве жице као у Берлину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

26.10.2016 06:35

Неце бити зице нити зида али неце бити ни народа јер це сви да оду. Углавном нови ројекти које запад финансира су блокирани и неце бити нових док се сами не одлуците ста хоцете. Све инвестиције су заледјене и само це се заврсити ове које су заоцете рије као и извори финансирања који су одобрени до Октобра. Само многи це наплатити васу несрецу и извуци неку корист. Погледај само у Сарајево колико Срба долази и трази посао цак за 300КМ и сам се увјерио ситуације.

Name

ЉИЉАН

26.10.2016 06:38

ПА ЗАР ВИ СТВАРНО ДРАГИ ПРАВОСЛАВЦИ ВЈЕРУЈЕТЕ ОВАКВИМА КОЈИ ПРИЗИВАЈУ РАТ...ПИТАЈТЕ ИХ ХОЦЕЛИ ОНИ РАТОВАТИ ИЛИ СА СТРАНЕ НАВИЈАТИ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

26.10.2016 07:03

Аутор овог критичког текста на неки Дугинов, јесте Нато лобиста... човјек задатка... Нама Србима не треба ни Дугин , ни аутор овог текста да одређују, Нато је нас одредио за своје непријатеље, још 1993., 1995.и 1999. ратовао је против нас ... Тако не видим разлог да се ми Срби прикључујемо том непријатељском савезу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

26.10.2016 07:04

Ово је опција нестанка Срба. Ваљда ове будале толико знају да је Радмановиц потписао захтјев за цланство у НАТО прије10 година. Јос да се ријеси војна имовина како је Додик обецао и улазимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет

26.10.2016 07:28

Наруцен текст и плацен из будзета.Браво Додо

Name

боро

26.10.2016 07:44

Нема од тога ништа и на тараби пише п....., , па нико не ј...... тако и Радмановићев потпис може се окачити мачку о реп , јер је у то вријеме било под присилом и уцјењивањем .

Name

црна гуја

26.10.2016 07:17

Ко це ратовати милина дјеца или унуци они првим авионом МАГЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

фела

26.10.2016 07:21

Ста оцекивати од полуписменог Додика?? Заиста, ста оцекивати од неког ко не види даље од бањалуцке тарабе и од неког коме је главна замисао и водиља пљацкање сопственог народа!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

26.10.2016 07:21

“Одавно нисмо ништа чули о Србији, а Србија је наша бол". Сто посто тачно, само што је овдје изоставио једну реченицу. Боли их нека ствар за нас. Битни смо им само у њиховом геоплитичком поткусуривању. Што не помогну својој истинској браћи, Русима у Украјини. Наравно бориће се за њих до посљедњег Руса тамо. Тако и за нас, не дај Боже! Хвала вам, иако је од браће, много је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

26.10.2016 07:36

Кад једна земља или њен дио нема јасна геополитицка опредељења онда и супростављени блокови имају своја видења будуцности овог простора али назалост и експоненте који раде на реализацији тих пројеката,недавна десавања у Црној Гори и Србији упозоравају на озбиљност ситуације.Ово је ваљда један од најцрњих сценарија за Републику Српску и Србију који је угледао свјетло дана и ако га и у примисли има у званицној политици Кремља или недај бозе у главама неких насих политицара онда смо ми у великом проблему и потребна је мобилизација свих прогресивних снага да се овај сценариј спријеци.Намјенити једном Народу улогу зртве много је цак ако долази од стране појединаца и ја као граданин Републике Српске оцекујем да се представници Амбасаде Русије у Сарајеву ограде од овог текста.Градани ове земље зеле да раде и зиве а не да се сукобљавају и ратују и буду предмет поткусуривања медународно сукобљених страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

26.10.2016 07:41

"Волимо Русе" ,тако казу, али Руси неволе нас и то је кроз историју доказано .Први српски устанак, други српски устанак,Први светски рат ,други светски рат,па градјански ратови унутар задњих десавања на простору бивсе СФРЈ.Кроз све ово набројано ми смо им слузили за поткусуривање са насим непријатељима зарад лицних интереса . Због таквог руског понасања нас је све мање ,а насих непријатеља све висе.Немам ниста против да нетко има симпатије према некој страни али имам против да нетко у моје име казе да волим овог или оног.Јос несто ,нисам примијетио да су Руси понудили насим србима исељавање у Русију у вријеме ових несретних ратова на насем простору.Многи наси Срби су расељени по Аустралији, Америци ,Канади, Сведској, и да не набрајам даље,па вас питам засто мрзите комсију који вам је досао у помоц при гасењу позара у васој куци.Нисам заговорник да било коме или цему треба вјеровати осим свом срцу које је цовјеков најоданији пријатељ и изда га само једном у зивоту и никад висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

26.10.2016 07:43

Боже сачувај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.10.2016 07:46

Е нецемо ни Русији тек тада би смо надрљали од НАТО и западних земаља, са којим смо окрузени.Руси сто даље од нас то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

26.10.2016 07:52

Да ли су руси свјесни да је и Србија и БиХ граниче са земљама чланицама НАТО-а? Шта значи да НАТО контролише ситуацију у и око тих земаља.Из Русије до Србије или БиХ не може доћи ни авион са руским кавијаром ако им се ћефне.Американци и НАТО неће пустити русе да им се шепуре у "њиховом дворишту" па ће босански Срби платити цијену америчке немоћи око Крима.Да се не боје арапа у БиХ одавно би угасили Републику Српску а Милорад би одлетио као чеп од пиве,баш као што су га и довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врли питар неки

26.10.2016 08:02

Која гута небулоза ццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко Бањалука

26.10.2016 08:06

Ово је стварно паметан цовјек али за себе нека ми да бројеве еуролота кад је тако видовит. Питајте све насе а имате вјероватно родбине на западу и некога кога познајете у додиру са Русима,гдје је боље гдје је веца безбиједносст запосленост социјална сигурност. Руси су нас продали 1995,продали 1999 сад су продали Јеремица за УН то су велики НАРЦИСИ нека њих у Азији ја зивим у Европи и моје је мисљење да је Европски зивот филозофија све боље од Руског уосталом то је историја доказала,они су исто империјалистицка сила и покоравају мале народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

26.10.2016 08:11

Е па ако вам је до рата драги босанцероси а куце сте обновили дјеца вам одрасла и спремна за зенидбе...Снасли се како тако сви одреда...Онда ратујте и губите поново своја имања, послове куце....Губите главе и главе својих синова...Ово се односи на СВЕ....И Балије и цетнике и устасе. Радије ОСТАВИТЕ пуске а ЗАДРЗИТЕ ове своје традиционалне називе - бице нам воље свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ки

26.10.2016 08:12

ЈОЈ ЉУДИ БОМБАСКОГ НАСЛОВА Б.ЛУКА РУСИ НАТО БРАВО,БРАВО.СТА ЛИ ЦЕ БИТИ КАД ТА ОФАНЗИВА КРЕНЕ ИЗ Б.ЛУКЕ НА НАТО ЦУВАЈТЕ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

26.10.2016 08:29

Е како вас само Рус лози за властите интересе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психо-Аналитчар

26.10.2016 08:31

Бомбардовањем Србије, када је на Космет и Пчињски округ бачено 15 тона осиромашеног уранијума или, када се преведе у активност радиоактивног извора, 185 милијарди бекерела! Онколози предвиђају да ће Србија тек осетити негативна дејства бацања осиромашеног уранијума. Још је суморније што већ годинама уназад, како каже статистика, рак у Србији убије цео мањи град – око 22.000 људи, а од канцера оболи око 33.000 људи. – Сваки становник, од 10 милиона колико нас има са Косовом и Метохијом, у просеку је примио дозу зрачења од 18.600 бекерела, а дозвољена количина уранијума 238 (осиромашеног) по становнику у литру воде је 0,4 бекерела! Да би се рак појавио, потребно је да прође такозвани латентни период, који је за леукемију и малигне лимфоме од пет до 10 година, а за такозване солидне туморе, којих је 95 одсто, а чија се експанзија очекује ове године, од 10 до 20 година.Према истраживањима, 2006. био је нагли скок броја оболелих од леукемије и лимфома за 118 одсто у односу на 2005. Тај тренд се задржао до 2010.када је бачен осиромашени уранијум, који спада у канцерогене материје,– Његов полураспад траје 4,5 милијарди година. Уранијум има ниску тачку топљења, сагорева на 50 степени и прелази у радиокативну прашину. Она је током бомбардовања доспела у воду, земљиште, а ваздухом се проширила и ван граница Србије и Републике Српске;наредне генерације, које живе на бомбрадованом тлу, патити од канцерогених обољења, леукемије, биће повећан број спонтаних побачаја и деформитета новорођенчади.Регистар за рак у централној Србији 2011“, у периоду од 2002. до 2009. године, укупно је оболело од различитих врста карцинома само у централној Србији 199.119 особа оба пола, а умрло 99.846 особа. Током НАТО удара у БиХ (Република Српска-Укупан број бачених бомби на положајеВојске репуплике Српске 1.026, од чега 708 вођених бомби. Укупна тежина баченог експлозива била јеоко 10.000 тона. У току бомбардовања убијена су 152 српска цивила)током 1995. године: (рапидни пораст дефеката при рођењу деце, леукемије и осталих канцерогених обољења деце која су се налазила у подручјима захваћеним последицама коришћена осиромашеног уранијума. Загађења животне средине настала су као директна последица бомбардовања петрохемијских и других индустријских постројења, коришћењем пројектила с радиокативним пуњењем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пси-ко алкохолицар

26.10.2016 09:04

Анализа из пера М.Лазањског који је на привременом раду у иностранству(Б.Луци). Цудо је да од овог уранијума оболијевају само Срби,по ана-лази!? Као ономада Албанци од затроване воде коју су пили и Срби. Укратко, не Сагољај!

Name

ре пси

26.10.2016 09:59

ТО ЈЕ ГЕНЕТСКИ УРАНИЈУМ, РАЗВИЈЕН ОД АМЕБА...

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

26.10.2016 10:05

@Пси- ко алкохоличар... Бањалука иностранство? Лазански одлично разумије грађане Бањалуке као и они њега, истим језиком говоре, без убацивања слова х, гдје му није мјесто... Обољевају и Албанци, само они су политички коректни и осјећају да су дужни Нато пакту,па ћуте...Али на приватним клиникама у Београду 80% су пацијенти Албанци , који се лијече од малигних обољења... Ево случај који је процурио у јавност, из Гњилана, онај младић што је сломио крст на храму Светог Илије у Гњилану, оболио је од карцинома, домало и остатак му породице...

Name

пушимо

26.10.2016 08:33

Пушимо, пушимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

26.10.2016 08:48

КОЈИ ЛУДАЦИ - МИЛОРАД ДОДИК ОДЛУЧИО ДА СЕ СТАВИ НА ПУТИНОВО КОПЉЕ И ДА "УБОДЕ" НАТО У ЗАДЊИЦУ И ТО У ЦЕНТРУ БАЊА ЛУКЕ.... НОРМАЛНО ОБЛАНДА ЈЕ ОНА ИСТА СТАРА ЗАПАЉИВА РЕЧЕНИЦА "СВИ СРБИ У ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ"... ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА РУСИ УВЈЕК МОГУ "ЗАКУВАТИ" И СТА ЋЕМО ДОБИТИ - УПРАВО ИРАК, ЛИБИЈУ, СИРИЈУ, УКРАЈИНУ И ДОНБАС И ТО КОД СВОЈЕ КУЋЕ - СТВАРНО СТЕ НАИВНИ, ВИ СВИ КОЈИ МИСЛИТЕ НА ОВАКАВ НАЧИН - КАКВА МАЈЧИЦА РУСИЈА И ПУТИН НА БАЛКАНУ... ЈАСНО ЈЕ ДА ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК ИМА САМО ЈЕДНУ АЛТЕРНАТИВУ СВОМ ВЕЛИКОМ КРИВИЧНОМ ПРОЦЕСУ - МОГУЋНОСТ ОРГАНИЗОВАЊА ВЕЛИКЕ "ГУЖВА" НА БАЛКАНУ НА МАЛОЈ И ПРИМИТИВНОЈ СЦЕНИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ - А НАКОН ТОГА, КАДА НАСТАНЕ ОПШТИ ХАОС, НОРМАЛНО ЈЕ ДА НИКО НЕЋЕ ВИШЕ ПИТАТИ ЗА БИЛО КОЈЕ "ДОДИКОВЕ АФЕРЕ", А ОН ЋЕ МОЋИ МИРНО ДА ОСТАТАК СВОГ ЖИВОТА ПРАВИ ДРУШТВО НЕКОЈ МИРИ МАРКОВИЋ У НЕКОМ ЕЛИТНОМ ПРЕДГРАДЈУ НЕКОГ РУСКОГ ГРАДА И НОРМАЛНО ДА НАСТАВИ ДА ТРГУЈЕ НЕКОМ КВАРЉИВОМ РОБОМ - А ШТО ОН ЈЕДИНО И НАЈБОЉЕ ЗНА КАО ПРОВЈЕРЕНИ ТРГОВАЦ ОПАСНИХ НАМЈЕРА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

26.10.2016 08:49

Која је ово небулоза! Срби воле Русију зато што су најудаљенији од свих православних земаља од ње па не знају шта је Русија и Рус (сазнали су једном након ослобођења Београда, потражите о силовањима од стране руских војника). Зашто Русију (осим Бјелорусије) не воле друге православне земље, поготово оне које граниче са њом???

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

26.10.2016 08:56

Дугин послије овог текста ниста ново није написао, казу да јос увијек плаце за Србима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXИ вијек

26.10.2016 09:12

У 21. вијеку доводити у питање да ли запад или Русија могу само нешколовани и заостали. Ми напротив, морамо молити запад да нас прими у ЕУ и Нато, а русију прекризити за сва времена. И напокон постати европски народ и заврсити прицу о православној браци, јер Србину не мозе бити близи Рус из Владивостока од народа који га окрузују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то је твоје мисљење

26.10.2016 09:39

Мишљење шта и ко треба остави за себе, а препоручио бих ти да мало прочиташ историју и анализираш што ону мало даљу то и ону лд 1995 и 1999 године на овим просторима а скорију Ирак , Сирују , Либију тако да је јасно ко и шта а мишљења само задржи за себе то је поштено а не мрзилачки.

Name

План б

26.10.2016 09:41

Терористицке акције у Црној Гори,русење институција БиХ,додјела признања пресудјеним ратним злоцинцима итд. је русење дејтонског споразума и пут ка украинском сценарију.Послије це те се питати сто вас бомбардују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

26.10.2016 09:46

Супер текст Дугин је аналитичар за длаку лошији од Шешеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апиан из Александрије

26.10.2016 09:52

Сва срећа што ове антиРусе нико не пика и не пита, као ни нас који имамо супротна мишљења од њих. Једино је нама много лакше што ту вјековну окупаторску мржњу коју бечлије (само се бече на Србе) испољавају према нама добро памтимо и не праштамо, а ови први никако да скувају, кипећи на живој ватри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

26.10.2016 10:19

Поштујем Русе , али далеко им лијепа кућа , ми смо европски народ , ђжаба им Евроазијска унија , па ми ионако ништа не производимо шта ћемо им извести , а ни они нама немају нешто што други немају а кад дођу скупи су брате.Погледајте Нестропетрол у БиХ , имају своју нафту имају своју рафинерију и убједљиво највише цијене нафте и нафтних деривата на бензинским пумпама.Наша будућност је Европска унија, а ми смо у сваком погледу окренути ка Европи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

младабосна

27.10.2016 21:10

Нас и РУСА 300 милиона... пријатељи и савезници који су нас спасили пропасти јер запад би нас давно унистио да није браце РУСА...Запад нас је бомбардовао 5 у 20.вјеку НАТО је фасистицки пакт а ми и Руси и Кинези итд смо антифасисти

ОДГОВОРИТЕ