Бањалука: Полиција узурпирала паркинг

Често се дешава да грађани паркирају на непрописним мјестима, заузимају мјеста инвалидима или не плате паркинг.

Република Српска 25.10.2016 | 21:40
Бањалука: Полиција узурпирала паркинг
Када то чине они који би по природи посла требало да поштују закон, онда је то много озбиљнија ствар. Таква је ситуација у бањалучкој Улици војводе Момчила, гдје полицајци користе паркинг, а не плаћају га.

Поједини припадници Центра јавне безбједности Бањалука паркирају у улици иза центра и заузимају паркинг простор, а не плаћају га; само истакну полицијске ознаке да их нико не дира, тврде поједини станари зграда из бањалучке Улице војводе Момчила. Кажу да им је то велики проблем, јер сада они немају гдје да паркирају.



Пред камеру неће. Из Центра јавне безбједности одговарају да нису добили пријаве грађана о непрописном паркирању у поменутој улици.

У Градској управи, тачније Одсјеку за паркинге и гараже Одјељења за стамбено-комуналне и послове саобраћаја упознати су са проблемом. Тврде да ће га ријешити.

Припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске из Бањалуке и Источног Сарајева је прије двије седмице укинут организовани јавни превоз, који је за њих важио посљедњих година и на основу којег су уз показивање службене легитимације могли да се возе аутобусом.




У МУП-у су тада образложили да је одлука проистекла из новог Посебног колективног уговора за запослене у области унутрашњих послова, а према којем ће свим радницима који су од посла удаљени више од четири километра убудуће бити уплаћиван новац за превоз.


БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мики

25.10.2016 21:21

Шире сељаство Ставе полицијску капу и за њих закон не вреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

25.10.2016 21:37

Ова држава само краде и још да им плаћамо паркинг а плата ми је мала недај боже, само краду

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

25.10.2016 22:08

Љетос возим сестру на нову аутобуску станицу полицајци паркирали слузбени ауто на рампи за инвалиде и сједе у басти кафане. Нисам имала телефон да сликам. Тако да ни ово није ниста ново. Понасају се као б огом дани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

25.10.2016 22:37

да такоје све криминалцима и плацкасима и припада само један мали проблем не заувјек

ОДГОВОРИТЕ