Banjaluka: Policija uzurpirala parking

Često se dešava da građani parkiraju na nepropisnim mjestima, zauzimaju mjesta invalidima ili ne plate parking.

Republika Srpska 25.10.2016 | 21:40
Banjaluka: Policija uzurpirala parking
Kada to čine oni koji bi po prirodi posla trebalo da poštuju zakon, onda je to mnogo ozbiljnija stvar. Takva je situacija u banjalučkoj Ulici vojvode Momčila, gdje policajci koriste parking, a ne plaćaju ga.

Pojedini pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka parkiraju u ulici iza centra i zauzimaju parking prostor, a ne plaćaju ga; samo istaknu policijske oznake da ih niko ne dira, tvrde pojedini stanari zgrada iz banjalučke Ulice vojvode Momčila. Kažu da im je to veliki problem, jer sada oni nemaju gdje da parkiraju.



Pred kameru neće. Iz Centra javne bezbjednosti odgovaraju da nisu dobili prijave građana o nepropisnom parkiranju u pomenutoj ulici.

U Gradskoj upravi, tačnije Odsjeku za parkinge i garaže Odjeljenja za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja upoznati su sa problemom. Tvrde da će ga riješiti.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva je prije dvije sedmice ukinut organizovani javni prevoz, koji je za njih važio posljednjih godina i na osnovu kojeg su uz pokazivanje službene legitimacije mogli da se voze autobusom.




U MUP-u su tada obrazložili da je odluka proistekla iz novog Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti unutrašnjih poslova, a prema kojem će svim radnicima koji su od posla udaljeni više od četiri kilometra ubuduće biti uplaćivan novac za prevoz.


BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Miki

25.10.2016 21:21

Šire seljastvo Stave policijsku kapu i za njih zakon ne vredi.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

25.10.2016 21:37

Ova država samo krade i još da im plaćamo parking a plata mi je mala nedaj bože, samo kradu

ODGOVORITE
Name

bl

25.10.2016 22:08

Ljetos vozim sestru na novu autobusku stanicu policajci parkirali sluzbeni auto na rampi za invalide i sjede u basti kafane. Nisam imala telefon da slikam. Tako da ni ovo nije nista novo. Ponasaju se kao b ogom dani.

ODGOVORITE
Name

galeb

25.10.2016 22:37

da takoje sve kriminalcima i plackasima i pripada samo jedan mali problem ne zauvjek

ODGOVORITE