Са лажним пасошем обишао пола свијета

Ухапшени београдски бизнисмен Бранислав Секуловић (54), звани Секула, осумњичен за троструко убиство у Београду, путовао је светом током девет година бекства.

Република Српска 25.10.2016 | 20:48
Са лажним пасошем обишао пола свијета
Секуловић, који је у суботу ухапшен у БиХ на граничном прелазу Брод када је кренуо у Хрватску са лажним босанским пасошем на име Марио Триван (48), иако је на потерници Србије по свему судећи захваљујући фалсификованим папирима, ноншалантно је путовао.

"Користио је пасош на име Тривана који је држављанин БиХ пореклом из Градишке, али који живи у Аустралији. Његов идентитет украден је 2013. године када је Секуловић на његово име добио пасош у Бањалуци. За крађу овог идентитета наводно се сазнало пре два месеца, те је од тада тај пасош стављен у све полицијске базе. Прегледом пасоша утврђено је да је боравио у Русији, Украјини и Белорусији, а код њега је пронађено и око 7.000 конвертибилних марака" каже наш извор у МУП-у РС.

У Граничној полицији БиХ кажу да је Секуловић откривен добром сарадњом полицијских агенција.

"На прелазу Брод у суботу у аутобусу који је саобраћао на релацији Коњиц-Загреб приликом изласка из БиХ контролисана је особа са БиХ пасошем на име Марио Триван и тада је ухапшен" речено је у полицији.

Из МУП РС јуче је саопштено да су Секуловића предали судији за претходни поступак Суда БиХ због екстрадиције по међународној потерници из Србије.

Међутим, у Тужилаштву БиХ рекли су да му се предлаже притвор јер је ухапшен у наставку акције „Круна“ и не спомињу да ће бити изручен.

Сумња се да је Секуловић био муштерија или да је радио са Даном Бикићем и Бобаном Пећанцем, који су ухапшени у поменутој акцији јер су израђивали лажне документе за криминалце.

Секуловић, иначе власник београдске фирме „С компани“, у септембру 2007. убио је у својој канцеларији на Видиковцу Владимира Самарџића (29), званог Глобус, Душана Пејовића (24) и Дарка Живановића (22), званог Жика Шумадинац, некадашњег власника кладионица „Зона среће“ и „Фер плеј“.


Фото: сцреенсхот
Место злочина

Убијени су имали подебљи криминални досије, као и Секуловић, а као мотив се наводило то што су га убијени рекетирали. Самарџићу и Пејовићу је пуцао у главу, док је Живковића изрешетао.

Истрага у Србији привремено прекинута

Истрага против Секуловића за троструко убиство привремено је прекинута 2011, јер он није био доступан српском правосуђу.

Како „Блиц“ сазнаје, Више тужилаштво у Београду тада је одлучило да привремено обустави истрагу, јер је било неопходно да се он саслуша и упореде још неки докази, а то није било могуће јер је био у бекству.

Извор: Блиц
фото журнал.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Олга

25.10.2016 19:11

Бозе ко му изда пасос?СНСД,сви сизе такви,лазни

ОДГОВОРИТЕ