Sa lažnim pasošem obišao pola svijeta

Uhapšeni beogradski biznismen Branislav Sekulović (54), zvani Sekula, osumnjičen za trostruko ubistvo u Beogradu, putovao je svetom tokom devet godina bekstva.

Republika Srpska 25.10.2016 | 20:48
Sa lažnim pasošem obišao pola svijeta
Sekulović, koji je u subotu uhapšen u BiH na graničnom prelazu Brod kada je krenuo u Hrvatsku sa lažnim bosanskim pasošem na ime Mario Trivan (48), iako je na poternici Srbije po svemu sudeći zahvaljujući falsifikovanim papirima, nonšalantno je putovao.

"Koristio je pasoš na ime Trivana koji je državljanin BiH poreklom iz Gradiške, ali koji živi u Australiji. Njegov identitet ukraden je 2013. godine kada je Sekulović na njegovo ime dobio pasoš u Banjaluci. Za krađu ovog identiteta navodno se saznalo pre dva meseca, te je od tada taj pasoš stavljen u sve policijske baze. Pregledom pasoša utvrđeno je da je boravio u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, a kod njega je pronađeno i oko 7.000 konvertibilnih maraka" kaže naš izvor u MUP-u RS.

U Graničnoj policiji BiH kažu da je Sekulović otkriven dobrom saradnjom policijskih agencija.

"Na prelazu Brod u subotu u autobusu koji je saobraćao na relaciji Konjic-Zagreb prilikom izlaska iz BiH kontrolisana je osoba sa BiH pasošem na ime Mario Trivan i tada je uhapšen" rečeno je u policiji.

Iz MUP RS juče je saopšteno da su Sekulovića predali sudiji za prethodni postupak Suda BiH zbog ekstradicije po međunarodnoj poternici iz Srbije.

Međutim, u Tužilaštvu BiH rekli su da mu se predlaže pritvor jer je uhapšen u nastavku akcije „Kruna“ i ne spominju da će biti izručen.

Sumnja se da je Sekulović bio mušterija ili da je radio sa Danom Bikićem i Bobanom Pećancem, koji su uhapšeni u pomenutoj akciji jer su izrađivali lažne dokumente za kriminalce.

Sekulović, inače vlasnik beogradske firme „S kompani“, u septembru 2007. ubio je u svojoj kancelariji na Vidikovcu Vladimira Samardžića (29), zvanog Globus, Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac, nekadašnjeg vlasnika kladionica „Zona sreće“ i „Fer plej“.


Foto: screenshot
Mesto zločina

Ubijeni su imali podeblji kriminalni dosije, kao i Sekulović, a kao motiv se navodilo to što su ga ubijeni reketirali. Samardžiću i Pejoviću je pucao u glavu, dok je Živkovića izrešetao.

Istraga u Srbiji privremeno prekinuta

Istraga protiv Sekulovića za trostruko ubistvo privremeno je prekinuta 2011, jer on nije bio dostupan srpskom pravosuđu.

Kako „Blic“ saznaje, Više tužilaštvo u Beogradu tada je odlučilo da privremeno obustavi istragu, jer je bilo neophodno da se on sasluša i uporede još neki dokazi, a to nije bilo moguće jer je bio u bekstvu.

Izvor: Blic
foto žurnal.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Olga

25.10.2016 19:11

Boze ko mu izda pasos?SNSD,svi size takvi,lazni

ODGOVORITE