Стимулација извоза пољопривредних производа из БиХ

У Брчком је данас у организацији пројекта “ФАРМА 2”, који на територији БиХ финансирају УСАИД и Влада Шведске, разговарано о приоритетима развојних интервенција у пољопривреди.

Босна и Херцеговина 25.10.2016 | 18:38
Стимулација извоза пољопривредних производа из БиХ
Правна лица оријентисана на производњу и извоз у сектору мљекарства, перадарства, воћа и поврћа, љековитог и ароматичног биља и меда, имаће у наредних пет година прилику да користе 16,3 милиона долара, колико су америчка Развојна агенција и Влада Шведске усмјериле за интервентна развојна улагања у постојеће капацитете у БиХ.

“У оквиру пројекта имамо 3,5 милиона долара малих грантова намијењених приватном сектору као подршка за повећање конкурентности, запошљавања и извоза, а правна лица могу да користе средства за повећање сигурности хране и прилагођавање производње и прераде стандардима и захтјевима Европске уније”, нагласила је замјеник директора пројекта “ФАРМА 2” Мелиха Манојловић.

На презентацији је речено да су Брчко дистрикт и цијели посавски крај препознати као подручје с озбиљном оријентацијом за извоз сирових и готових производа у циљаним секторима пољопривреде, а неколико правних субјеката већ се кандидовало за коришћење средстава о којима је ријеч.



БН телевизја

Коментари / 0

Оставите коментар