Нове лажи и подвале Додика и Мајкићеве

Већ два дана Милорад Додик и Душанка Мајкић покушавају да пласирањем нетачних информација о наводном оснивању „Војно-обавјештајне агенције БиХ“ и шпијунирању цивила преко тзв „РТРС-а“ и осталих режимских медија, обману грађане Републике Српске неистинитим причама о наводној новој издаји и преносу надлежности у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 25.10.2016 | 22:56
Нове лажи и подвале Додика и Мајкићеве
Документи јасно показују да се ради о новом јефтином спину и лажној конструкцији режима који жели да скрене пажњу јавности са стварне издаје и преваре грађана, поништавања резултата референдума, измјенама Закона о Дану Републике Српске и спровођењу Одлуке Уставног суда БиХ о Дану Републике.



Да је Душанка Мајкић присуствовала последњој 29-ој сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност ПС БиХ која је одржана 6.10.2016, знала би да је Министарство одбране БиХ упутило Допис Парламентарној скупштини БиХ да именује једног члана у Радну групу за израду Преднацрта приједлога закона о измјенама и допунама Закона о одбрани БиХ у дијелу војно-обавјештајних послова, и не би свјесно обмањивала јавност погрешним и злонамјерним тумачењем Записника са сједнице којој није ни присуствовала.

Јасно је да тек треба да се формира Радна група која треба да изради Преднацрт Закона о одбрани, а потом ће закон уколико буде усвојен у Савјету министара БиХ бити послат у парламентарну процедуру. Апсолутно нигдје у документима Министарства одбране БиХ и Парламентарне скупштине БиХ се не спомиње приједлог оснивања Војно-обавјештајне агенције, праћења цивила и друге лажи које се пласирају у режимским медијима.

Лаж је да је помоћник министра Миљенко Шиљеговић кадар Савеза за промјене јер се у његовој биографији на сајту Министарства одбране види да се ради о бившем официру ЈНА и генералу Војске Републике Српске који је до 2007. године био радник Министарства одбране Републике Српске, а након формирања Министарства одбране БиХ, у вријеме док су СНСД и Додик били већина и власт у заједничким институцијама, постао службеник МО БиХ.

Госпођа Љиљана Прерадовић, радница тзв. „РТРС-а која се уз Наду Велетић и још неколицину недостојних слуга режима никако не могу назвати новинарима, требала је гледаоцима у свом прилогу рећи да је јавности приказала Програм рада Министарства одбране БиХ за 2016. годину у коме министарка Марина Пендеш јасно наводи да су планиране измјене Закона о одбрани како би се одређене одредбе прецизирале и ускладиле са стручном терминологијом, те тако избјегла евентуална неразумјевања или различита и погрешна тумачења појединих одбредби.

Дакле, јасно стоји да је циљ измјена Закона усклађивање терминологије и прецизирање одредби у постојећем Закону, а никако праћење цивила, проширење надлежности или формирање неких нових обавјештајних агенција.

Јавност треба да зна да је на сједници одржаној 10.02.2009.године Савјет министара БиХ са Николом Шпирићем и осталим СНСД-овим министрима усвојио Приједлог закона о одбрани који се односи на војно-обавјештјни и контра-обавјештајни рад, сличан оном који би требалу да предложи тек форирана Радна група, али приједлог Закона није усвојен у Парламентарној скупштини БиХ.

Погубна и бесмислена политика свеопште пропасти се наставља јер се режим у Републици Српској уопште се не бави важним темама и рјешавањем основних проблема грађана већ се сталним спиновањима и лажним конструкцијама у режимским медијима покушава скренути пажња јавности са катастрофалног стања у друштву, нерада и нефункционисања институција и система, бројних злоупотребе и промашаја.

Оваква краткорочна политика разних подметања, обмана и свјесних пласирања лажи и конструкција контаминирала је јавни простор, потиснула стручњаке и интелектуалце у други план и обесмислила сваку озбиљну стручну расправу о основним друштвеним и животним проблема грађана који су махом клонули у апатију.

Умјесто јефтиних и отрцаних подвала и обмана које се базирају на лажима Галијашевића, Ћеранића и других брозових шпијуна, Додик, Мајкићка, Шпирић и остала булумента требали би грађанима објаснити зашто су преварени и узалудно изашли на скупо плаћени референдум ако Влада и прије објаве резултата у Службеном гласнику врши измјене Закона о Дану РС и празницима, и тако спроводи Одлуку Уставног суда БиХ.

Издајници који су својим гласовима формирали СИПУ, Суд и Тужилаштво БиХ, заједничке Оружане снаге БиХ и током 14 година власти у заједничким институцијама пренијели многе друге надлежности са Републике Српске на БиХ, сада покушавају да нову издају прикрију пребацивањем одговорности и пласирањем неистина. НО пасаран.

НебојсаВукановиц

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

НИКОЛА

25.10.2016 12:26

Замислите независно судство за овакве !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

25.10.2016 15:41

Ма јаста...клапеци о издајницима тамо негдје у Сарајеву а у Бањалуци укидај дан РС.И испуни захтјев уставног суда.Кога брига ста је народ рекао на референдуму.

Name

Петљава

25.10.2016 12:39

Па Милораде ,мајка му стара,докле мислис ици са обманама и суновратом повлацеци све за собом?Па Милораде проваљен си одавно али народ ко народ вазда насједне на глупости.Али кад те исте глупости властитом петљавином окренес против себе е тада тај исти народ неце имати емоција као ни ти,јер и те емоциције си нам одузео.Конкретан коментар немам јер свакодневно несто бајес и кувас да те цовјек ни пратити не стигне,стога је ово уопстено народно мисљење:"Мо'с како о'с али..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.10.2016 12:59

Јел ово она Мајкићка сто је узела 28.000 марака отисла у пензију и ујутро се опет вратила, а новац задрзала. А сад нама соли памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свети Јован

25.10.2016 13:00

А ликова и глупог народа зар сте толико глупи сви ви који ово цитате...зар невидите да један цовјек влада са овом земљом он контролисе све медије и ствара атмосферу ко ја њему одговара....У овој земљи нема опозиције цовјек је купио опозицију и реко ста да раде....и зато им је дао велику лову....и купио је и овај БН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

25.10.2016 13:02

Џаба се правдате! Као да је овај присуствовао сједници па све зна! Куку нама са оваквим представницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олга

25.10.2016 13:10

Криминалци на челу Републике Српске.Довољно је само погледати Мајкицку,дебелу краву,и Бице вам јасно ко је она.Сувисно је коментарисати Бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

25.10.2016 13:17

Тако је.

Name

барака

25.10.2016 13:48

Сјецам се те дебеле м...е кад је само сједила и пд..а у бараци на Паскаловој циглани.Са њом је јос сједио Цанак мрцина 170 кила по цитав дан немозес нањет саламе и хљеба.Само кад додје крмокољ онда их цварци затворе па само воду здеру.Ето то је та Додикова екипа која води политику РС.

Name

А преко пута Медицинска

25.10.2016 15:53

А преко пута Медицинска Електроника коју ће још дуго продавати стечајни управник Лазо Томић.А неће се продати још за 20 год јер је пола објекта у власништву Хипо и Уницредит банке

Name

самодовољни

25.10.2016 13:24

Схватих, Србима не требају муслимани да се свађају, довољни су сами себи. КО НАС,БРЕ, ЗАВАДИ-паре, власт,нарцисоидност

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

25.10.2016 14:15

Ја сам муслиманка из РС и могу ти реци да си управу. Само ја могу објективније видит ту ситуацију са стране. У РС су Срби подјељени на Додиковце и Антидодиковце и само се свадјају. Али тако исто могу видит објективније ситуацију у Федерацији. Тамо су подјељени на Бакировце и Антибакировце, и тамо се исто само свадјају :-) На крају сам сконтала да је на све стране све исто, само су имена другација. Уствари на све стране имају исте будале, само су имена другација :-)

Name

Јоко

25.10.2016 13:34

Браво Вукановићу, док је тебе СНСД се не мора бојати избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.10.2016 13:43

Та дегенка нема појма о зивоту колико је рузна дупло је глупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна

25.10.2016 13:44

Морат це Мајкицка у пензију јос једном ипак је мало 28.000КМ отпремнине из будзета Дрзаве БиХ коју она и Миле не признају. Само је признају кад им треба лова. Бас су безобразни да јој дају тако мало отпремнине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

25.10.2016 14:08

Које је од ово двоје, веци бандит и клептоман?????

Name

Требињац

25.10.2016 13:53

Браво Вукане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Периша

25.10.2016 14:34

Читам ове текстове у којима се пљује по финим људима великој господи Душанки, Додику,добрим људима и политичарима. Да су добри то народ РС,годинама потврђује на изборима. А ви што пишете ове глупости,што вас народ не препозна па изабере у власт?? Велики поздрав Душанки,Милораду, из Ф.Сарајева!!!

Name

@Периша

26.10.2016 06:26

Имате ли ви ста за пусити ту у Ф. Сарајеву?

Name

ЖУЋО

25.10.2016 14:39

БАБА ДУШАНКА И ДЕЗЕРТЕР МИЛЕ УЗ ПОДРШКУ ГЕБЕЛСОВСКЕ РТРС, КОМЕНТАРИШУ О ВОЈСЦИ КОЈА ЈЕ ЈАДНА И БИЈЕДНА, ЕТО ТО ВАМ ЈЕ РС И БИХ, ЈАДНИ КАО И СВЕ ОСТАЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.10.2016 14:39

Цуј тзв ртрс. Ста си ти? Босњак? Кад боље размислим......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.10.2016 16:05

Јел ти мање увредљив назив за РТРС, Бајина телевизија која служи за величање лика и дјела Драгог нам вође?

Name

wалтер

25.10.2016 16:09

Па стаје погресно ,,ја сам Босњак и морам плацати ту тв претплату..подвлацим морам,,а са исте те ртрс мозес сваку ноц да цујес совинистицко навијање за владајуцу структуру и то је сад постало јавно...какво непристрасно новинарство,,обицна ратно хускацка телевизија,без труна објективности,,коју свако паметан неби требао плацати

Name

М21

25.10.2016 14:51

Нека прати и прислускују агенције ако постоји за то правни основ и процедура али и сада је много злоупотреба јел нико не контролисе апарате и уредјаје за прислускивање и особље које ради на тим пословима то је проблем пуно се нелегално и незаконито ради ради неких освета и подметања и монтирања процеса то је сустина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имате приватне агенције

25.10.2016 15:40

Имате приватне агенције за обезбјеђење лица и имовине које посједују опрему за прислушкивање телефона.У Републици Српској једна од тих има своју рекламу(наљепницу ) на хотелу Палас Бања Лука.Наравно штити је корумпирана власт

Name

Прсгматицно зар не

25.10.2016 15:41

Он лазе зато сто тиме редовно добија изборе. Ко је крив Босицу сто није знао лагати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам вас било

25.10.2016 15:42

Српски народ це вам судити и то врло брзо,издајници

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензионер

25.10.2016 16:10

Зар није ова рузна бабетина у пензији,узела је отпремнину од дрзаве и опет се вратила на посао,дрзавне паре јој ваљају а неваља дрзава томе страсилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

25.10.2016 16:24

Додик само спинује да би скренуо пазњу са криминала, задузивања и екномске пропасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДравицНиколиц

25.10.2016 17:17

Додик-Мајкиц образ уз образ.коментар сувисан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоо

25.10.2016 17:20

Ухапсите лопова ста цекате зар нема довољно доказа такоце и Дракулу Павловица много је невиних и постених људи оцрњено и ољагано од стране два гада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

25.10.2016 18:10

Додикове подвале постале су досадне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

25.10.2016 18:12

А да ли је тацно сто Вукан писе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

25.10.2016 18:13

Нема напретка са црвеним

ОДГОВОРИТЕ
Name

МодалВ

25.10.2016 18:42

Додо, свака ти част, добра ти ова мачка. Само припази, жена ти мора бити љубоморна на овакву љепотицу, па моожеш доћи у неугодну ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј*беш политичаре

26.10.2016 10:43

Душу за мисс БиХ.

Name

Пресиренте

25.10.2016 18:50

Само удри Вукане

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАХИМА ИЗ ТОМБАКА

25.10.2016 19:02

ВАКО САМО БРАЦНИ ПАР СЕ СЛИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

26.10.2016 08:18

Па мозда и јесу ста знас.

Name

Борац

27.10.2016 08:24

Ово је бајин трофеј, најбоља риба коју је имао после жене.

Name

Драго

25.10.2016 19:06

! Све ово је Додикова подвала, као и са референдумом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

27.10.2016 06:42

ДРАГАНЕ,све смо знали ,па опет их изабрали,овце смо ми ...мало НАЦИОНАЛНОГ НАБОЈА ПРОТИВ БОСЊАКА И СВИ СКОЦИЛИ ГЛАСАТ ЗА ЊИХ,...тако нам и треба ,

Name

Биљана

25.10.2016 19:32

Све је истина и тацно сто Вукан написе, вријеме је показало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

25.10.2016 19:33

Ништа необично за ову бабетину која врло добро манипулише и скреће са главне теме и чињенице која се дешава тренутно у РС , а то је да Министарство Трговине преко Дирекције за промет наоружања и војне опреме продаје осталу опрему од ВРС како би се намириле паре и ублажиле бар мало посследице референдума и превазишао јаз до "доласка пара од ММФ-а"..о прећутној продаји наоружања ова баба све зна заједно са Небојшом и Шпирићем...уградила се и она и они , смета наравно обавештајна организација јер могло би се сазнат, а а у питању су милиони ЕУр-а....Неко би требао и за намјенску РС одговарат....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

25.10.2016 19:37

Управо те Дусанка гледам и слусам на РТРС-у! Нисам странацки опредељена само покусавам да разумем и једино сто могу рећи стидим се ста радите ви Срдја и Лазански. Срам вас било. Ви износите страсне лази, ви који сте остварили све сто сте хтели. Фуј фуј фуј...само сенадам да ће и вама и многим другим из владајућих структура судити народ! Лахко узесте 28000,00км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гог

25.10.2016 20:07

Ова дусманка дигла отпремнину запослила синове И сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Пашић

25.10.2016 21:05

Браћо Срби, стоко једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Сведска

26.10.2016 01:05

Добар коментар!

Name

Студент

25.10.2016 22:10

Ову слику ћу урамити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

25.10.2016 22:48

То су две особе које ведре и облаце манипулисуци и плацкајуци сопствени народ вец годинама у име такозваног србства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасмин

25.10.2016 23:13

Тужно је било гледати Лазанског Мајкићку и остале на РТРС-у, стварно су велика срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

26.10.2016 12:38

Боље је да нисмо сви исти,тако онда има и оних што се стидети незнају.До следећег изненађења,јер избори прођоше.

Name

оргинал76

27.10.2016 12:04

Зато сам ја избрис`о ртрс из листе канала...

Name

Еро

25.10.2016 23:16

Мајкићка је велики лицемјер и лажљивац

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

27.10.2016 01:39

Не, прије свега је рузна а онда је лазљивац

Name

Бранко

25.10.2016 23:46

Душанка Мајкић да прича о издаји? Одакле ти новци да купиш вилу у центру Бањалуке? Стоп црвеним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.10.2016 00:04

Цини ми се да БИХ-а има висе безбједоносно-обавјестајних агенција него ЦИА-КГБ и МОСАД заједно.Само дзаба примају плате а ниста на раде не знају ко је за ста надлезан.Сјетите се Мевлудина Јасаревица у Сарајеву.Он се слободно сета на улици са Каласњиковим а слузбе иза цоскова се сакриле и вире.Брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

26.10.2016 03:31

Шта се буните срби побједили су поново на изборима зато што вам је СНСД.ДНС.СПРС,продужили животни вјек боље живите,порасто вам стандард-имате добро здравство,векике пензије добре и редовне плате па ви сте боља половина ентитета итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

400 км. Требиње

26.10.2016 06:24

Нису они побједили!

Name

БОЉА ПОЛОВИНА

26.10.2016 06:32

УВЈЕК СМО БИЛИ И БИЦЕНМО НЕМОЈ МЈЕРИТИ ПАРАМА МЈЕРИ СВИМ ОСТАЛИМ А НКАДИ И ТИМ ПА ЦЕС ДА ВИДИС КО ЈЕ БОЉУ У СВЕМУ ОСИМ ЛАЗИМА И ИЗДАЈАМА

Name

ЖИКА Ж

26.10.2016 07:49

ДОЋИ ЋЕ СВЕТИ ЂОРЂЕ ДА УБИЈЕ АЖДАЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирослав

26.10.2016 10:22

Која мафија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС/РВИ

26.10.2016 12:04

ЗАЛИ БОЗЕ ГДЈЕ ГДЕ СВОЈУ МЛАДОСТ ПОТРОСИ .ДА МЕ ОВАКВИ ПРЕСТАВЉАЈУ... ,И БРАНЕ ИНТЕРЕСЕ СРПСКОГ НАРОДА И НАС БОРАЦА ВРС КОЈИ СМО СТВОРИЛИ НАСУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, И САД ДЕЗЕРТЕРИ, СВЕРЦЕРИ И САВ ОЛОС ПОСТАО ПАТРИОТА И БРАНИЛАЦ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. И ДАВНО САМ РЕКАО ЗЛО КОЈЕ СЕ МОГЛО ДЕСИТИ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК И ЊЕГОВА БРАТИЈА, ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ...

Name

Градјанин

26.10.2016 19:44

Двојац ко из алан форда! Смањите алкохол и суховину подоцњаци вам се отегли до образа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цси

27.10.2016 07:06

Ова би му дала, ал он не тражи :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Теслић

27.10.2016 08:25

Мајкићка је слика наше власти и политичара, али најгоре је што их народ гласа и воли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туропољка

27.10.2016 08:38

Психолози су давно утврдили да лажљивце можете препознати јасним говором тијела, несвјесним додиривањем носа или уха, а занимљиво да Мајкићка упорно додирује нос и стидљиво мијења боју гласа управо у тренутку док побратиму Лазанском износи лажи о милијардама војног буџета, преносу надлежности и наводној издаји српских представника у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ