Nove laži i podvale Dodika i Majkićeve

Već dva dana Milorad Dodik i Dušanka Majkić pokušavaju da plasiranjem netačnih informacija o navodnom osnivanju „Vojno-obavještajne agencije BiH“ i špijuniranju civila preko tzv „RTRS-a“ i ostalih režimskih medija, obmanu građane Republike Srpske neistinitim pričama o navodnoj novoj izdaji i prenosu nadležnosti u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 25.10.2016 | 22:56
Nove laži i podvale Dodika i Majkićeve
Dokumenti jasno pokazuju da se radi o novom jeftinom spinu i lažnoj konstrukciji režima koji želi da skrene pažnju javnosti sa stvarne izdaje i prevare građana, poništavanja rezultata referenduma, izmjenama Zakona o Danu Republike Srpske i sprovođenju Odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike.



Da je Dušanka Majkić prisustvovala poslednjoj 29-oj sjednici Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost PS BiH koja je održana 6.10.2016, znala bi da je Ministarstvo odbrane BiH uputilo Dopis Parlamentarnoj skupštini BiH da imenuje jednog člana u Radnu grupu za izradu Prednacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odbrani BiH u dijelu vojno-obavještajnih poslova, i ne bi svjesno obmanjivala javnost pogrešnim i zlonamjernim tumačenjem Zapisnika sa sjednice kojoj nije ni prisustvovala.

Jasno je da tek treba da se formira Radna grupa koja treba da izradi Prednacrt Zakona o odbrani, a potom će zakon ukoliko bude usvojen u Savjetu ministara BiH biti poslat u parlamentarnu proceduru. Apsolutno nigdje u dokumentima Ministarstva odbrane BiH i Parlamentarne skupštine BiH se ne spominje prijedlog osnivanja Vojno-obavještajne agencije, praćenja civila i druge laži koje se plasiraju u režimskim medijima.

Laž je da je pomoćnik ministra Miljenko Šiljegović kadar Saveza za promjene jer se u njegovoj biografiji na sajtu Ministarstva odbrane vidi da se radi o bivšem oficiru JNA i generalu Vojske Republike Srpske koji je do 2007. godine bio radnik Ministarstva odbrane Republike Srpske, a nakon formiranja Ministarstva odbrane BiH, u vrijeme dok su SNSD i Dodik bili većina i vlast u zajedničkim institucijama, postao službenik MO BiH.

Gospođa Ljiljana Preradović, radnica tzv. „RTRS-a koja se uz Nadu Veletić i još nekolicinu nedostojnih sluga režima nikako ne mogu nazvati novinarima, trebala je gledaocima u svom prilogu reći da je javnosti prikazala Program rada Ministarstva odbrane BiH za 2016. godinu u kome ministarka Marina Pendeš jasno navodi da su planirane izmjene Zakona o odbrani kako bi se određene odredbe precizirale i uskladile sa stručnom terminologijom, te tako izbjegla eventualna nerazumjevanja ili različita i pogrešna tumačenja pojedinih odbredbi.

Dakle, jasno stoji da je cilj izmjena Zakona usklađivanje terminologije i preciziranje odredbi u postojećem Zakonu, a nikako praćenje civila, proširenje nadležnosti ili formiranje nekih novih obavještajnih agencija.

Javnost treba da zna da je na sjednici održanoj 10.02.2009.godine Savjet ministara BiH sa Nikolom Špirićem i ostalim SNSD-ovim ministrima usvojio Prijedlog zakona o odbrani koji se odnosi na vojno-obavještjni i kontra-obavještajni rad, sličan onom koji bi trebalu da predloži tek forirana Radna grupa, ali prijedlog Zakona nije usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Pogubna i besmislena politika sveopšte propasti se nastavlja jer se režim u Republici Srpskoj uopšte se ne bavi važnim temama i rješavanjem osnovnih problema građana već se stalnim spinovanjima i lažnim konstrukcijama u režimskim medijima pokušava skrenuti pažnja javnosti sa katastrofalnog stanja u društvu, nerada i nefunkcionisanja institucija i sistema, brojnih zloupotrebe i promašaja.

Ovakva kratkoročna politika raznih podmetanja, obmana i svjesnih plasiranja laži i konstrukcija kontaminirala je javni prostor, potisnula stručnjake i intelektualce u drugi plan i obesmislila svaku ozbiljnu stručnu raspravu o osnovnim društvenim i životnim problema građana koji su mahom klonuli u apatiju.

Umjesto jeftinih i otrcanih podvala i obmana koje se baziraju na lažima Galijaševića, Ćeranića i drugih brozovih špijuna, Dodik, Majkićka, Špirić i ostala bulumenta trebali bi građanima objasniti zašto su prevareni i uzaludno izašli na skupo plaćeni referendum ako Vlada i prije objave rezultata u Službenom glasniku vrši izmjene Zakona o Danu RS i praznicima, i tako sprovodi Odluku Ustavnog suda BiH.

Izdajnici koji su svojim glasovima formirali SIPU, Sud i Tužilaštvo BiH, zajedničke Oružane snage BiH i tokom 14 godina vlasti u zajedničkim institucijama prenijeli mnoge druge nadležnosti sa Republike Srpske na BiH, sada pokušavaju da novu izdaju prikriju prebacivanjem odgovornosti i plasiranjem neistina. NO pasaran.

NebojsaVukanovic

Komentari / 67

Ostavite komentar
Name

NIKOLA

25.10.2016 12:26

Zamislite nezavisno sudstvo za ovakve !

ODGOVORITE
Name

Deki

25.10.2016 15:41

Ma jasta...klapeci o izdajnicima tamo negdje u Sarajevu a u Banjaluci ukidaj dan RS.I ispuni zahtjev ustavnog suda.Koga briga sta je narod rekao na referendumu.

Name

Petljava

25.10.2016 12:39

Pa Milorade ,majka mu stara,dokle mislis ici sa obmanama i sunovratom povlaceci sve za sobom?Pa Milorade provaljen si odavno ali narod ko narod vazda nasjedne na gluposti.Ali kad te iste gluposti vlastitom petljavinom okrenes protiv sebe e tada taj isti narod nece imati emocija kao ni ti,jer i te emocicije si nam oduzeo.Konkretan komentar nemam jer svakodnevno nesto bajes i kuvas da te covjek ni pratiti ne stigne,stoga je ovo uopsteno narodno misljenje:"Mo's kako o's ali..."

ODGOVORITE
Name

Milan

25.10.2016 12:59

Jel ovo ona Majkićka sto je uzela 28.000 maraka otisla u penziju i ujutro se opet vratila, a novac zadrzala. A sad nama soli pamet.

ODGOVORITE
Name

Sveti Jovan

25.10.2016 13:00

A likova i glupog naroda zar ste toliko glupi svi vi koji ovo citate...zar nevidite da jedan covjek vlada sa ovom zemljom on kontrolise sve medije i stvara atmosferu ko ja njemu odgovara....U ovoj zemlji nema opozicije covjek je kupio opoziciju i reko sta da rade....i zato im je dao veliku lovu....i kupio je i ovaj BN

ODGOVORITE
Name

Perica

25.10.2016 13:02

Džaba se pravdate! Kao da je ovaj prisustvovao sjednici pa sve zna! Kuku nama sa ovakvim predstavnicima

ODGOVORITE
Name

Olga

25.10.2016 13:10

Kriminalci na čelu Republike Srpske.Dovoljno je samo pogledati Majkicku,debelu kravu,i Bice vam jasno ko je ona.Suvisno je komentarisati Baju.

ODGOVORITE
Name

Ja

25.10.2016 13:17

Tako je.

Name

baraka

25.10.2016 13:48

Sjecam se te debele m...e kad je samo sjedila i pd..a u baraci na Paskalovoj ciglani.Sa njom je jos sjedio Canak mrcina 170 kila po citav dan nemozes nanjet salame i hljeba.Samo kad dodje krmokolj onda ih cvarci zatvore pa samo vodu zderu.Eto to je ta Dodikova ekipa koja vodi politiku RS.

Name

A preko puta Medicinska

25.10.2016 15:53

A preko puta Medicinska Elektronika koju će još dugo prodavati stečajni upravnik Lazo Tomić.A neće se prodati još za 20 god jer je pola objekta u vlasništvu Hipo i Unicredit banke

Name

samodovoljni

25.10.2016 13:24

Shvatih, Srbima ne trebaju muslimani da se svađaju, dovoljni su sami sebi. KO NAS,BRE, ZAVADI-pare, vlast,narcisoidnost

ODGOVORITE
Name

RE

25.10.2016 14:15

Ja sam muslimanka iz RS i mogu ti reci da si upravu. Samo ja mogu objektivnije vidit tu situaciju sa strane. U RS su Srbi podjeljeni na Dodikovce i Antidodikovce i samo se svadjaju. Ali tako isto mogu vidit objektivnije situaciju u Federaciji. Tamo su podjeljeni na Bakirovce i Antibakirovce, i tamo se isto samo svadjaju :-) Na kraju sam skontala da je na sve strane sve isto, samo su imena drugacija. Ustvari na sve strane imaju iste budale, samo su imena drugacija :-)

Name

Joko

25.10.2016 13:34

Bravo Vukanoviću, dok je tebe SNSD se ne mora bojati izbora.

ODGOVORITE
Name

borac

25.10.2016 13:43

Ta degenka nema pojma o zivotu koliko je ruzna duplo je glupa.

ODGOVORITE
Name

Bosna

25.10.2016 13:44

Morat ce Majkicka u penziju jos jednom ipak je malo 28.000KM otpremnine iz budzeta Drzave BiH koju ona i Mile ne priznaju. Samo je priznaju kad im treba lova. Bas su bezobrazni da joj daju tako malo otpremnine.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

25.10.2016 14:08

Koje je od ovo dvoje, veci bandit i kleptoman?????

Name

Trebinjac

25.10.2016 13:53

Bravo Vukane

ODGOVORITE
Name

Periša

25.10.2016 14:34

Čitam ove tekstove u kojima se pljuje po finim ljudima velikoj gospodi Dušanki, Dodiku,dobrim ljudima i političarima. Da su dobri to narod RS,godinama potvrđuje na izborima. A vi što pišete ove gluposti,što vas narod ne prepozna pa izabere u vlast?? Veliki pozdrav Dušanki,Miloradu, iz F.Sarajeva!!!

Name

@Periša

26.10.2016 06:26

Imate li vi sta za pusiti tu u F. Sarajevu?

Name

ŽUĆO

25.10.2016 14:39

BABA DUŠANKA I DEZERTER MILE UZ PODRŠKU GEBELSOVSKE RTRS, KOMENTARIŠU O VOJSCI KOJA JE JADNA I BIJEDNA, ETO TO VAM JE RS I BIH, JADNI KAO I SVE OSTALO

ODGOVORITE
Name

Borac

25.10.2016 14:39

Cuj tzv rtrs. Sta si ti? Bosnjak? Kad bolje razmislim......

ODGOVORITE
Name

Србин

25.10.2016 16:05

Јел ти мање увредљив назив за РТРС, Бајина телевизија која служи за величање лика и дјела Драгог нам вође?

Name

walter

25.10.2016 16:09

Pa staje pogresno ,,ja sam Bosnjak i moram placati tu tv pretplatu..podvlacim moram,,a sa iste te rtrs mozes svaku noc da cujes sovinisticko navijanje za vladajucu strukturu i to je sad postalo javno...kakvo nepristrasno novinarstvo,,obicna ratno huskacka televizija,bez truna objektivnosti,,koju svako pametan nebi trebao placati

Name

M21

25.10.2016 14:51

Neka prati i prisluskuju agencije ako postoji za to pravni osnov i procedura ali i sada je mnogo zloupotreba jel niko ne kontrolise aparate i uredjaje za prisluskivanje i osoblje koje radi na tim poslovima to je problem puno se nelegalno i nezakonito radi radi nekih osveta i podmetanja i montiranja procesa to je sustina.

ODGOVORITE
Name

Imate privatne agencije

25.10.2016 15:40

Imate privatne agencije za obezbjeđenje lica i imovine koje posjeduju opremu za prisluškivanje telefona.U Republici Srpskoj jedna od tih ima svoju reklamu(naljepnicu ) na hotelu Palas Banja Luka.Naravno štiti je korumpirana vlast

Name

Prsgmaticno zar ne

25.10.2016 15:41

On laze zato sto time redovno dobija izbore. Ko je kriv Bosicu sto nije znao lagati.

ODGOVORITE
Name

Sram vas bilo

25.10.2016 15:42

Srpski narod ce vam suditi i to vrlo brzo,izdajnici

ODGOVORITE
Name

penzioner

25.10.2016 16:10

Zar nije ova ruzna babetina u penziji,uzela je otpremninu od drzave i opet se vratila na posao,drzavne pare joj valjaju a nevalja drzava tome strasilu.

ODGOVORITE
Name

Sindjelic

25.10.2016 16:24

Dodik samo spinuje da bi skrenuo paznju sa kriminala, zaduzivanja i eknomske propasti

ODGOVORITE
Name

DravicNikolic

25.10.2016 17:17

Dodik-Majkic obraz uz obraz.komentar suvisan

ODGOVORITE
Name

Goo

25.10.2016 17:20

Uhapsite lopova sta cekate zar nema dovoljno dokaza takoce i Drakulu Pavlovica mnogo je nevinih i postenih ljudi ocrnjeno i oljagano od strane dva gada

ODGOVORITE
Name

Borko

25.10.2016 18:10

Dodikove podvale postale su dosadne

ODGOVORITE
Name

Jovana

25.10.2016 18:12

A da li je tacno sto Vukan pise

ODGOVORITE
Name

Jovo

25.10.2016 18:13

Nema napretka sa crvenim

ODGOVORITE
Name

ModalV

25.10.2016 18:42

Dodo, svaka ti čast, dobra ti ova mačka. Samo pripazi, žena ti mora biti ljubomorna na ovakvu ljepoticu, pa moožeš doći u neugodnu situaciju.

ODGOVORITE
Name

J*beš političare

26.10.2016 10:43

Dušu za miss BiH.

Name

Presirente

25.10.2016 18:50

Samo udri Vukane

ODGOVORITE
Name

RAHIMA IZ TOMBAKA

25.10.2016 19:02

VAKO SAMO BRACNI PAR SE SLIKA.

ODGOVORITE
Name

bg

26.10.2016 08:18

Pa mozda i jesu sta znas.

Name

Borac

27.10.2016 08:24

Ovo je bajin trofej, najbolja riba koju je imao posle žene.

Name

Drago

25.10.2016 19:06

! Sve ovo je Dodikova podvala, kao i sa referendumom

ODGOVORITE
Name

VETERAN

27.10.2016 06:42

DRAGANE,sve smo znali ,pa opet ih izabrali,ovce smo mi ...malo NACIONALNOG NABOJA PROTIV BOSNJAKA I SVI SKOCILI GLASAT ZA NJIH,...tako nam i treba ,

Name

Biljana

25.10.2016 19:32

Sve je istina i tacno sto Vukan napise, vrijeme je pokazalo

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

25.10.2016 19:33

Ništa neobično za ovu babetinu koja vrlo dobro manipuliše i skreće sa glavne teme i činjenice koja se dešava trenutno u RS , a to je da Ministarstvo Trgovine preko Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme prodaje ostalu opremu od VRS kako bi se namirile pare i ublažile bar malo possledice referenduma i prevazišao jaz do "dolaska para od MMF-a"..o prećutnoj prodaji naoružanja ova baba sve zna zajedno sa Nebojšom i Špirićem...ugradila se i ona i oni , smeta naravno obaveštajna organizacija jer moglo bi se saznat, a a u pitanju su milioni EUr-a....Neko bi trebao i za namjensku RS odgovarat....

ODGOVORITE
Name

mami

25.10.2016 19:37

Upravo te Dusanka gledam i slusam na RTRS-u! Nisam stranacki opredeljena samo pokusavam da razumem i jedino sto mogu reći stidim se sta radite vi Srdja i Lazanski. Sram vas bilo. Vi iznosite strasne lazi, vi koji ste ostvarili sve sto ste hteli. Fuj fuj fuj...samo senadam da će i vama i mnogim drugim iz vladajućih struktura suditi narod! Lahko uzeste 28000,00km

ODGOVORITE
Name

Gog

25.10.2016 20:07

Ova dusmanka digla otpremninu zaposlila sinove I sad

ODGOVORITE
Name

Nikola Pašić

25.10.2016 21:05

Braćo Srbi, stoko jedna.

ODGOVORITE
Name

Igor Svedska

26.10.2016 01:05

Dobar komentar!

Name

Student

25.10.2016 22:10

Ovu sliku ću uramiti!

ODGOVORITE
Name

galeb

25.10.2016 22:48

To su dve osobe koje vedre i oblace manipulisuci i plackajuci sopstveni narod vec godinama u ime takozvanog srbstva

ODGOVORITE
Name

Jasmin

25.10.2016 23:13

Tužno je bilo gledati Lazanskog Majkićku i ostale na RTRS-u, stvarno su velika sramota

ODGOVORITE
Name

Рашо

26.10.2016 12:38

Боље је да нисмо сви исти,тако онда има и оних што се стидети незнају.До следећег изненађења,јер избори прођоше.

Name

orginal76

27.10.2016 12:04

Zato sam ja izbris`o rtrs iz liste kanala...

Name

Ero

25.10.2016 23:16

Majkićka je veliki licemjer i lažljivac

ODGOVORITE
Name

c

27.10.2016 01:39

Ne, prije svega je ruzna a onda je lazljivac

Name

Branko

25.10.2016 23:46

Dušanka Majkić da priča o izdaji? Odakle ti novci da kupiš vilu u centru Banjaluke? Stop crvenim

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.10.2016 00:04

Cini mi se da BIH-a ima vise bezbjedonosno-obavjestajnih agencija nego CIA-KGB i MOSAD zajedno.Samo dzaba primaju plate a nista na rade ne znaju ko je za sta nadlezan.Sjetite se Mevludina Jasarevica u Sarajevu.On se slobodno seta na ulici sa Kalasnjikovim a sluzbe iza coskova se sakrile i vire.Bruka.

ODGOVORITE
Name

mrgud

26.10.2016 03:31

Šta se bunite srbi pobjedili su ponovo na izborima zato što vam je SNSD.DNS.SPRS,produžili životni vjek bolje živite,porasto vam standard-imate dobro zdravstvo,vekike penzije dobre i redovne plate pa vi ste bolja polovina entiteta itd.

ODGOVORITE
Name

400 km. Trebinje

26.10.2016 06:24

Nisu oni pobjedili!

Name

BOLJA POLOVINA

26.10.2016 06:32

UVJEK SMO BILI I BICENMO NEMOJ MJERITI PARAMA MJERI SVIM OSTALIM A NKADI I TIM PA CES DA VIDIS KO JE BOLJU U SVEMU OSIM LAZIMA I IZDAJAMA

Name

ŽIKA Ž

26.10.2016 07:49

DOĆI ĆE SVETI ĐORĐE DA UBIJE AŽDAJU!

ODGOVORITE
Name

miroslav

26.10.2016 10:22

Koja mafija

ODGOVORITE
Name

VRS/RVI

26.10.2016 12:04

ZALI BOZE GDJE GDE SVOJU MLADOST POTROSI .DA ME OVAKVI PRESTAVLJAJU... ,I BRANE INTERESE SRPSKOG NARODA I NAS BORACA VRS KOJI SMO STVORILI NASU REPUBLIKU SRPSKU, I SAD DEZERTERI, SVERCERI I SAV OLOS POSTAO PATRIOTA I BRANILAC REPUBLIKE SRPSKE. I DAVNO SAM REKAO ZLO KOJE SE MOGLO DESITI REPUBLICI SRPSKOJ JE MILORAD DODIK I NJEGOVA BRATIJA, ZIVI BILI PA VIDJELI...

Name

Gradjanin

26.10.2016 19:44

Dvojac ko iz alan forda! Smanjite alkohol i suhovinu podocnjaci vam se otegli do obraza!

ODGOVORITE
Name

csi

27.10.2016 07:06

Ova bi mu dala, al on ne traži :(

ODGOVORITE
Name

Jovan Teslić

27.10.2016 08:25

Majkićka je slika naše vlasti i političara, ali najgore je što ih narod glasa i voli.

ODGOVORITE
Name

Turopoljka

27.10.2016 08:38

Psiholozi su davno utvrdili da lažljivce možete prepoznati jasnim govorom tijela, nesvjesnim dodirivanjem nosa ili uha, a zanimljivo da Majkićka uporno dodiruje nos i stidljivo mijenja boju glasa upravo u trenutku dok pobratimu Lazanskom iznosi laži o milijardama vojnog budžeta, prenosu nadležnosti i navodnoj izdaji srpskih predstavnika u Sarajevu.

ODGOVORITE