Немања Максимовић се враћа у младу репрезентацију за бараж!

Сивићева идеја за бараж је - Џиги! Конструктиван сусрет са Славољубом Муслином...

Фудбал 27.10.2016 | 22:00
Немања Максимовић се враћа у младу репрезентацију за бараж!
Немања Максимовић поново у младој репрезентацији Србије! И то кад јој је највише потребан. Капитен Орлића ставиће се на располагање селектору Томиславу Сивићу за мечеве баража против Норвешке, вредне пласмана на Првенство Европе 2017. године у Пољској.

То је епилог састанка селектора А државног тима Славољуба Муслина и Сивића, после којег млађи колега делује задовољан услед чињенице да може опет да рачуна на предводника генерације која је лета 2015. покорила свет на Мундијалиту, на Новом Зеланду.

Претходне три утакмице младе репрезентације Максимовић је пропустио, јер је добијао позив за сениорску селекцију, а касније и због повреде.

„Максимовић нам много значи. Играо би против Словеније да се није повредио. С њим у тиму растерећенији су Марко Грујић и Сергеј Милинковић Савић, што се најбоље видело на гостовању Италији, једином мечу ове јесени с Максимовићем у тиму“, појаснио је Томислав Сивић за Спортски журнал.

Како је сам навео, постоји могућност да на списак играча који ће играти против Норвешке (11. новембра у Београду и 15. новембра у Драмену) допише још једно, за многе изненађујуће, име - Николу Нинковића.

„Бивши играч Партизана у последње време редовно добија шансу у Ђенови. Размишљамо о њему. Он је у најбољим играчким годинама. Нелогично је да је био један од најбољих у младој репрезентацији у баражу за ЕП 2013, а да га у међувремену није било нигде“, предочио је Сивић.

Од поменутог реванша са Енглезима, популарни Џиги више није био члан младе репрезенатције, што се тумачило вољом тадашњег директора репрезентативних селекција Фудбалског савеза Србије, Сава Милошевића, због понашања младог везисте за време и после сусрета у Крушевцу. У међувремену пак Нинковић је остварио трансфер у Серију А, а после привикавања на позајмици у Кјеву, ове јесени све чешће добија шансу у Ђенови.

„Има искуство са Партизаном у Лиги Европе, пре одласка у иностранство је добро играо. Свесни смо његовог немирног темперамента, али с тим сам се већ суочавао“, допунио јеТомислав Сивић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар