Nemanja Maksimović se vraća u mladu reprezentaciju za baraž!

Sivićeva ideja za baraž je - Džigi! Konstruktivan susret sa Slavoljubom Muslinom...

Fudbal 27.10.2016 | 22:00
Nemanja Maksimović se vraća u mladu reprezentaciju za baraž!
Nemanja Maksimović ponovo u mladoj reprezentaciji Srbije! I to kad joj je najviše potreban. Kapiten Orlića staviće se na raspolaganje selektoru Tomislavu Siviću za mečeve baraža protiv Norveške, vredne plasmana na Prvenstvo Evrope 2017. godine u Poljskoj.

To je epilog sastanka selektora A državnog tima Slavoljuba Muslina i Sivića, posle kojeg mlađi kolega deluje zadovoljan usled činjenice da može opet da računa na predvodnika generacije koja je leta 2015. pokorila svet na Mundijalitu, na Novom Zelandu.

Prethodne tri utakmice mlade reprezentacije Maksimović je propustio, jer je dobijao poziv za seniorsku selekciju, a kasnije i zbog povrede.

„Maksimović nam mnogo znači. Igrao bi protiv Slovenije da se nije povredio. S njim u timu rasterećeniji su Marko Grujić i Sergej Milinković Savić, što se najbolje videlo na gostovanju Italiji, jedinom meču ove jeseni s Maksimovićem u timu“, pojasnio je Tomislav Sivić za Sportski žurnal.

Kako je sam naveo, postoji mogućnost da na spisak igrača koji će igrati protiv Norveške (11. novembra u Beogradu i 15. novembra u Dramenu) dopiše još jedno, za mnoge iznenađujuće, ime - Nikolu Ninkovića.

„Bivši igrač Partizana u poslednje vreme redovno dobija šansu u Đenovi. Razmišljamo o njemu. On je u najboljim igračkim godinama. Nelogično je da je bio jedan od najboljih u mladoj reprezentaciji u baražu za EP 2013, a da ga u međuvremenu nije bilo nigde“, predočio je Sivić.

Od pomenutog revanša sa Englezima, popularni Džigi više nije bio član mlade reprezenatcije, što se tumačilo voljom tadašnjeg direktora reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Sava Miloševića, zbog ponašanja mladog veziste za vreme i posle susreta u Kruševcu. U međuvremenu pak Ninković je ostvario transfer u Seriju A, a posle privikavanja na pozajmici u Kjevu, ove jeseni sve češće dobija šansu u Đenovi.

„Ima iskustvo sa Partizanom u Ligi Evrope, pre odlaska u inostranstvo je dobro igrao. Svesni smo njegovog nemirnog temperamenta, ali s tim sam se već suočavao“, dopunio jeTomislav Sivić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar