Вехабија не жели да дође на суђење

Вехабија и држављанин Норвешке Зикрија Кркић није се појавио у бањалучком Окружном суду на поновљеном суђењу за двоструко убиство почињено 2014. године у Трнопољу код Приједора.

Република Српска 25.10.2016 | 12:10
Вехабија не жели да дође на суђење
Кркић је уједно затражио да се случај пребаци у Норвешку, што је судско веће Окружног суда у Бањалуци одбацило запретивши расписивањем међународне потернице.

Подсетимо, Врховни суд РС у јулу ове године укинуо је ослобађајућу пресуду Кркићу за двоструко убиство Мухарема Балића и Алмира Реџића. Балић и Реџић убијени су хицима из аутоматске пушке 28. јула 2014. године пола часа пре поноћи у кафе-бару “Сан” у Трнопољу код Приједора.

Врховни суд уједно је укинуо и део првостепене пресуде према којој је Кркић био осуђен на 10 месеци затвора због неовлаштеног држања оружја на тавану породичне куће.

Кркић је након првостепене ослобађајуће пресуде најавио да се више неће враћати у РС, односно БиХ, након чега се сумњало да новог суђења неће ни бити уколико врховни суд укине првостепену пресуду.

Потерница

Судија Олга Пантић објаснила је да ће за Зикријом Кркићем бити расписана међународна потерница уколико се оптужени не појави на следећем рочишту које је заказано за 12. јануар.

Извор: Блиц
Фото: Д. Божић/РАС Србија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мрки

25.10.2016 10:19

Па цовјек видио од Додика да је суд зајебанција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

25.10.2016 11:01

Ако мозе Миле мозе и он, пласи се за своју сигурност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.10.2016 12:12

Казе да це дат изјаву путем видео линка ил било гдје у Маоци. Постено.

ОДГОВОРИТЕ