Vehabija ne želi da dođe na suđenje

Vehabija i državljanin Norveške Zikrija Krkić nije se pojavio u banjalučkom Okružnom sudu na ponovljenom suđenju za dvostruko ubistvo počinjeno 2014. godine u Trnopolju kod Prijedora.

Republika Srpska 25.10.2016 | 12:10
Vehabija ne želi da dođe na suđenje
Krkić je ujedno zatražio da se slučaj prebaci u Norvešku, što je sudsko veće Okružnog suda u Banjaluci odbacilo zapretivši raspisivanjem međunarodne poternice.

Podsetimo, Vrhovni sud RS u julu ove godine ukinuo je oslobađajuću presudu Krkiću za dvostruko ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića. Balić i Redžić ubijeni su hicima iz automatske puške 28. jula 2014. godine pola časa pre ponoći u kafe-baru “San” u Trnopolju kod Prijedora.

Vrhovni sud ujedno je ukinuo i deo prvostepene presude prema kojoj je Krkić bio osuđen na 10 meseci zatvora zbog neovlaštenog držanja oružja na tavanu porodične kuće.

Krkić je nakon prvostepene oslobađajuće presude najavio da se više neće vraćati u RS, odnosno BiH, nakon čega se sumnjalo da novog suđenja neće ni biti ukoliko vrhovni sud ukine prvostepenu presudu.

Poternica

Sudija Olga Pantić objasnila je da će za Zikrijom Krkićem biti raspisana međunarodna poternica ukoliko se optuženi ne pojavi na sledećem ročištu koje je zakazano za 12. januar.

Izvor: Blic
Foto: D. Božić/RAS Srbija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mrki

25.10.2016 10:19

Pa covjek vidio od Dodika da je sud zajebancija.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

25.10.2016 11:01

Ako moze Mile moze i on, plasi se za svoju sigurnost

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.10.2016 12:12

Kaze da ce dat izjavu putem video linka il bilo gdje u Maoci. Posteno.

ODGOVORITE