Пленковић у петак у званичној посјети БиХ

Нови хрватски премијер у петак стиже у званичну посјету Босни и Херцеговини.

Регион 25.10.2016 | 09:55
Пленковић у петак у званичној посјети БиХ
Биће то прва посјета новог хрватског премијера некој држави, а избор БиХ потврђује опредјељење новог хрватског премијера да му БиХ буде један од најважнији аспеката у спољној политици.

Како је за Клиx.ба потврђено у дипломатским изворима, Пленковић ће са бројном делегацијом у Сарајево стићи у петак, а у суботу би требао посјетити и Мостар.

Пленковић ће се у Сарајеву сусрести са највишим званичницима БиХ, а како је потврђено Пленковића ће примити чланови Предсједништва БиХ, а формално ће Пленковићев домаћин бити предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић. Поред Савјета министара и Предсједништва, Пленковић ће разговарати и са челним људима Парламентарне скупштине БиХ.

Након цјелодневне посјете Сарајеву, Пленковић ће у суботу посјетити и Мостар. Са Пленковићем долази и многобројна делегација, а на радном ручку и другим састанцима разговараће се о отвореним питањима између двије државе.

Прва сједница нове хрватске владе биће одржана у четвртак, а чињеница да у посјету БиХ хрватски премијер долази дан послије симболична је порука.

"Број један спољнополитички приоритет нове хрватске Владе биће европски пут БиХ, функционалност и кохезија БиХ те заштита равноправности Хрвата као конститутивног народа", нагласио је хрватски премијер.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дјода

25.10.2016 08:11

ДЕ НАВРАТИ МАЛО УЗ ПУТ КОД БАЈЕ И ОН ЈЕ ЕВРОПСКИ ОПРИЈЕДЕЉЕН ?

ОДГОВОРИТЕ