Зукорлићев универзитет није добио дозволу

Интернационални универзитет у Новом Пазару Муамера Зукорлића, не може да уписује студенте ни на један од 17 студијских програма на основним, мастерс и докторским студијама, осим за енглески језик, једногласно је на сједници одлучио Национални савјет за високо образовање.

Србија 25.10.2016 | 09:15
Зукорлићев универзитет није добио дозволу
НСВО је на јучерашњој сједници одлучивао о случају универзитета Муамера Зукорлића, актуелног предсједника Одбора Скупштине Србије за образовање, који се жалио на претходна рјешења о одбијању Комисије за акредитације, пише "Политика".

Лист наводи да су аргументи којима су одбијене жалбе универзитета на раније одлуке неријешено питање боравка професора који су страни држављани, као и број професора који су докторска звања стекли управо на овом универзитету који нема акредитацију.

У одлуци овог тијела изнијето је и, како наводи лист, прегршт пикантних детаља попут тога да "један исти професор предаје и на информатици, економији, праву, педагогији и психологији, да је један директор државне управе у Црној Гори у Новом Пазару запослен са 100 одсто норме, а у картонима наставника су пронађени случајеви да је професор магистрирао и докторирао у року од месец и по дана...".

На НСВО су одбијене жалбе на претходна одбијања Комисије за акредитације /КАПК/ за студијске програме Интернационалног универзитета у Новом Пазару, који се такође жалио и Управном суду, по претходним рјешењима који су одбили КАПК, а потом и НСВО, тако да су неки студијски програми враћени на поновно одлучивање и опет их је Национални савјет одбио.

Једини студијски програм који у овом тренутку има "зелено свјетло" највиших просветних органа Србије је енглески језик и књижевност и то основне академске студије, навео је лист.

Прије неколико недјеља, Зукорлић, који је 2003. године основао Интернационални универзитет, а сада се појављује само у функцији предсједника, изјавио је да ће његов универзитет овога пута сигурно добити акредитацију.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кал

25.10.2016 07:17

Тако је и у Бијељини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

25.10.2016 07:35

Камп за обуку Исила није добио дозволу за обуку

ОДГОВОРИТЕ