Zukorlićev univerzitet nije dobio dozvolu

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru Muamera Zukorlića, ne može da upisuje studente ni na jedan od 17 studijskih programa na osnovnim, masters i doktorskim studijama, osim za engleski jezik, jednoglasno je na sjednici odlučio Nacionalni savjet za visoko obrazovanje.

Srbija 25.10.2016 | 09:15
Zukorlićev univerzitet nije dobio dozvolu
NSVO je na jučerašnjoj sjednici odlučivao o slučaju univerziteta Muamera Zukorlića, aktuelnog predsjednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, koji se žalio na prethodna rješenja o odbijanju Komisije za akreditacije, piše "Politika".

List navodi da su argumenti kojima su odbijene žalbe univerziteta na ranije odluke neriješeno pitanje boravka profesora koji su strani državljani, kao i broj profesora koji su doktorska zvanja stekli upravo na ovom univerzitetu koji nema akreditaciju.

U odluci ovog tijela iznijeto je i, kako navodi list, pregršt pikantnih detalja poput toga da "jedan isti profesor predaje i na informatici, ekonomiji, pravu, pedagogiji i psihologiji, da je jedan direktor državne uprave u Crnoj Gori u Novom Pazaru zaposlen sa 100 odsto norme, a u kartonima nastavnika su pronađeni slučajevi da je profesor magistrirao i doktorirao u roku od mesec i po dana...".

Na NSVO su odbijene žalbe na prethodna odbijanja Komisije za akreditacije /KAPK/ za studijske programe Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, koji se takođe žalio i Upravnom sudu, po prethodnim rješenjima koji su odbili KAPK, a potom i NSVO, tako da su neki studijski programi vraćeni na ponovno odlučivanje i opet ih je Nacionalni savjet odbio.

Jedini studijski program koji u ovom trenutku ima "zeleno svjetlo" najviših prosvetnih organa Srbije je engleski jezik i književnost i to osnovne akademske studije, naveo je list.

Prije nekoliko nedjelja, Zukorlić, koji je 2003. godine osnovao Internacionalni univerzitet, a sada se pojavljuje samo u funkciji predsjednika, izjavio je da će njegov univerzitet ovoga puta sigurno dobiti akreditaciju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kal

25.10.2016 07:17

Tako je i u Bijeljini

ODGOVORITE
Name

Ja

25.10.2016 07:35

Kamp za obuku Isila nije dobio dozvolu za obuku

ODGOVORITE