Никола Грбић о пријему у ''Кућу славних''...

Надам се да ћу бити узор синовима, као отац мени! Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да је пријем у "Кућу славних" највеће признање, уз златну олимпијску медаљу, које спортиста може да добије.

Остали спортови 29.10.2016 | 16:45
Никола Грбић о пријему у ''Кућу славних''...
Грбић је примљен у одбојкашку "Кућу славних" у Холиоку, у америчкој држави Масачусетс, где су примљени чланови 31. класе.

Он је добио плакету и прстен који је симбол "Куће славних".

"Велика је част бити овде. Много је људи укључено у моју одбојкашку каријеру и требало би ми много времена да их све набројим. Ово је, поред освајања олимпијског злата, највеће признање које одбојкаш може да добије. Осећај је сличан оном у Сиднеју (освајање златне медаље), у смислу да још до краја нисам свестан важности овог догађаја", рекао је Грбић, пренео је Спортски журнал.

Његов брат Владимир Грбић је 2011. године примљен у "Кућу славних".

"Владимир и ја смо прва браћа међу 130 становника Куће славних, то је велика част, не само за нас двојицу него и за српску одбојку. Ово је помало награда свих нас. Жао ми је што отац Милош није са нама, да подели овај моменат, али сам сигуран да би био поносан на обојицу. Захваљујући њему сам постао ово што сам данас, и као човек и као одбојкаш и надам се да ћу бити узор синовима, као што је он био мени", рекао је селектор Србије.

Никола Грбић (43) је са репрезентацијом, између осталог, освојио олимпијско злато у Сиднеју 2000. године и бронзу у Атланти 1996, док је на Европским првенствима освојио злато 2001. године, као и сребро и четири бронзе. Био је вицешампион света 1998. године, а 12 година касније освојио је бронзу на Светском првенству у Италији, када је и завршио репрезентативну каријеру. За државни тим одиграо је 314 утакмица.

Као селектор освојио је злато и сребро са Србијом у Светској лиги.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар