Мурињо има нови надимак - Понижени!

Острвска штампа се као по договору обрушила на тренера Манчестер јунајтеда!

Фудбал 25.10.2016 | 19:00
Мурињо има нови надимак - Понижени!
Навијачи Челсија су му још током утакмице скандирали да више није “Посебни“, а енглеска штампа је Жозеу Мурињо после дебакла Манчестер јунајтеда на Стамфорд Бриџу ситуацију искористила да не тако давно обожаваном Португалцу надене нови. Овај му се сигурно неће свидети. Понижени.

Готово једногласна пресуда медија. Чак четири листа (угледни Гардијан, Тајмс, Дејли телеграф и не баш тако угледни Мирор) имају исту реч у наслову.

"Жозе Мурињо је и раније носио тај израз прогоњеног, израз апсолутне збуњености док се клатио у стању шока, обрва подигнутих због спознаје колико је немоћан, презирући бедне недостатке свог тима... Боја му је исцурела из образа док је, сам у болу, био у техничком простору и испитивао олупину његовог најгорег пораза у енглеском фудбалу", пластично је објаснио Гардијан.

Дејли мирор примећује да су првотимци Челсија били ношени жељом да се освете Мурињу, који је пре само десет месеци добио отказ на Стамфорду, и да су притом уништили Манчестер јунајтед. Дејли телеграф много је оштрији у Мурињовом сецирању.

"Срамотан резултат, срамотна игра и срамотна тактика Јунајтеда. Тип игре због којих би клуб требало да се обрачуна са бедним доприносом играча попут најскупљег појачања у историји фудбала Пола Погбе, па и Дејлија Блинда, Маруана Фелаинија и капитена Криса Смолинга. ’Ниси више посебан’, певали су Челсијеви навијачи и заиста није било ничег посебног ни у Мурињу ни у Јунајтеду".

Још једна реч која се понавља: бедно!

"Његово детињасте примедбе Антонију Контеу после меча биле су јасно смишљење како би се скренула пажња са хаотичне игре Манчестер јунајтеда", наставља Тајмс, који посебно критикује несретну одбрану екипе на челу са очајним Крисом Смолингом.

Са друге стране, сви у глас истичу да је Еден Азар, који је прошле сезоне потпуно подбацио, овај пут био кључан у Мурињовом понижењу.

"Жозе Мурињо је имао боље дане на Стамфорд Бриџу. Штавише, тешко да је имао горе. Челсијев стадион је прекривен фотографијама португалског тренера како слави у свом бившем дому. Али ову последњу посету Стамфорду покушаће да заборави што је пре могуће", оцењује Манчестер Ивнинг, који  као и Тајмс највећу одговорност кад је терен у питању ставља на леђа Смолинга.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар