Murinjo ima novi nadimak - Poniženi!

Ostrvska štampa se kao po dogovoru obrušila na trenera Mančester junajteda!

Fudbal 25.10.2016 | 19:00
Murinjo ima novi nadimak - Poniženi!
Navijači Čelsija su mu još tokom utakmice skandirali da više nije “Posebni“, a engleska štampa je Žozeu Murinjo posle debakla Mančester junajteda na Stamford Bridžu situaciju iskoristila da ne tako davno obožavanom Portugalcu nadene novi. Ovaj mu se sigurno neće svideti. Poniženi.

Gotovo jednoglasna presuda medija. Čak četiri lista (ugledni Gardijan, Tajms, Dejli telegraf i ne baš tako ugledni Miror) imaju istu reč u naslovu.

"Žoze Murinjo je i ranije nosio taj izraz progonjenog, izraz apsolutne zbunjenosti dok se klatio u stanju šoka, obrva podignutih zbog spoznaje koliko je nemoćan, prezirući bedne nedostatke svog tima... Boja mu je iscurela iz obraza dok je, sam u bolu, bio u tehničkom prostoru i ispitivao olupinu njegovog najgoreg poraza u engleskom fudbalu", plastično je objasnio Gardijan.

Dejli miror primećuje da su prvotimci Čelsija bili nošeni željom da se osvete Murinju, koji je pre samo deset meseci dobio otkaz na Stamfordu, i da su pritom uništili Mančester junajted. Dejli telegraf mnogo je oštriji u Murinjovom seciranju.

"Sramotan rezultat, sramotna igra i sramotna taktika Junajteda. Tip igre zbog kojih bi klub trebalo da se obračuna sa bednim doprinosom igrača poput najskupljeg pojačanja u istoriji fudbala Pola Pogbe, pa i Dejlija Blinda, Maruana Felainija i kapitena Krisa Smolinga. ’Nisi više poseban’, pevali su Čelsijevi navijači i zaista nije bilo ničeg posebnog ni u Murinju ni u Junajtedu".

Još jedna reč koja se ponavlja: bedno!

"Njegovo detinjaste primedbe Antoniju Konteu posle meča bile su jasno smišljenje kako bi se skrenula pažnja sa haotične igre Mančester junajteda", nastavlja Tajms, koji posebno kritikuje nesretnu odbranu ekipe na čelu sa očajnim Krisom Smolingom.

Sa druge strane, svi u glas ističu da je Eden Azar, koji je prošle sezone potpuno podbacio, ovaj put bio ključan u Murinjovom poniženju.

"Žoze Murinjo je imao bolje dane na Stamford Bridžu. Štaviše, teško da je imao gore. Čelsijev stadion je prekriven fotografijama portugalskog trenera kako slavi u svom bivšem domu. Ali ovu poslednju posetu Stamfordu pokušaće da zaboravi što je pre moguće", ocenjuje Mančester Ivning, koji  kao i Tajms najveću odgovornost kad je teren u pitanju stavlja na leđa Smolinga.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar