Видео: Партизан на корак од клупског рекорда!

Ако у суботу победе Будућност, изабраници Александра Џикића ће се по учинку на почетку регионалне лиге изједначити са екипом из сезоне 2008/09.

Кошарка 25.10.2016 | 15:15
Видео: Партизан на корак од клупског рекорда!
Кошаркашки клуб Партизан је у 12 сезона учешћа у регионалној лиги освојио шест титула, два пута био финалиста и три пута актер полуфинала, али је само једном имао бољи скор на почетку такмичења, него што га има у овом тренутку!

Црно-бели су победом у Железнику поправили скор на 6-0 (2-0 код куће, 4-0 у гостима) и у дербију против Будућности, наредне суботе у дворани "Ранко Жеравица" на Новом Београду, имаће прилику да изједначе најбољи клупски старт у АБА лиги.

Генерација 2008/09 дизала је скор до 7-0, пре него што је Црвена звезда, са клупе предвођена Светиславом Пешићем, направила изненађење у "вечитом" дербију (80:81) и прекинула тај низ.

"Копчу" актуелног са тадашњим тимом Партизана представља Новица Величковић, коме је то била опроштајна сезона, пред одлазак у Реал Мадрид.

Тренер Душко Вујошевић имао је на располагању још Миленка Тепића, Александра Рашића, Петра Божића, Уроша Трипковића, Чедомира Витковца, Стефона Лазмеа, Жарка Ракочевића, Славка Вранеша, Страхињу Милошевића, Вукашина Алексића и 18-годишњег Јана Веселог.

Занимљиво је да је тај тим, који ће касније освојити "триплу круну" (скор у АБА лиги 25-3, укључујући Фајнал фор) и играти четвртфинале плеј-офа Евролиге, чак четири победе у уводним колима остварио у мечевима "на једну лопту".

Хемофарм је у Вршцу савладан резултатом 74:73, Загреб на његовом паркету 92:91, ФМП у Железнику 69:66, а Задар у Пиониру 83:80.

Џикићев Партизан ове јесени је "тукао" Морнар у Бару 58:57 и Олимпију на свом паркету 86:85, а са осталим противницима у АБА лиги изашао је на крај без превеликог стреса, мада су све утакмице осим оне против МЗТ-а у Скопљу (93:62) биле тешке у неким фазама.

Сада на ред долази серија дерби утакмица у Београду (Будућност, Црвена звезда, Цедевита) после које ће можда моћи конкретније да се прича о амбицијама ове, за Партизанове стандарде, прилично атипичне екипе, коју предводе 32-годишњи Вилијам Хечер и 30-годишњи Величковић, док се остали играчи добро допуњавају и смењују у важним улогама. Не само из меча у меч, него некада и из четвртине у четвртину.

Александар Џикић после сваке победе се труди да сузбије еуфорију, понавља да његова екипа има својих квалитета, али и недостатака, које "покушава да сакрије на терену".

Видећемо ко ће бити довољно добар да их разоткрије, у мери која је потребна да би Партизан изгубио једну утакмицу... Чињеница је да пред почетак сезоне црно-бели никоме нису уливали страх, али до сада су успели да пронађу одговоре на сва кључна "питања" противника.

РОБИНСОН

"Прва ствар код Френка је била да га излечимо и мислим да смо потпуно успели у томе. Сада очекујем само да буде бољи. Нагласио бих и да смо ми тим коме у свакој утакмици треба да, у зависности од услова, неко други одигра нешто врло важно. Рецимо, против ФМП-а су два скока у нападу, Робинсона и Величковића, вероватно одлучила утакмицу", прокоментарисао је тренер Партизана.

КАРАХОЏИЋ

"Карахоџић ће наступити већ у среду против Бешикташа. Биће сигурно међу 12 играча, а ми још радимо на дефинисању његове позиције у тиму. Има пуно ствари у сениорској професионалној кошарци које су за њега новости. Он то сада 'хвата' и врло смо задовољни како напредује у том смислу", рекао је Џикић о новајлији из Уникахе, који тек треба да дебитује у званичном мечу.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар