Video: Partizan na korak od klupskog rekorda!

Ako u subotu pobede Budućnost, izabranici Aleksandra Džikića će se po učinku na početku regionalne lige izjednačiti sa ekipom iz sezone 2008/09.

Košarka 25.10.2016 | 15:15
Video: Partizan na korak od klupskog rekorda!
Košarkaški klub Partizan je u 12 sezona učešća u regionalnoj ligi osvojio šest titula, dva puta bio finalista i tri puta akter polufinala, ali je samo jednom imao bolji skor na početku takmičenja, nego što ga ima u ovom trenutku!

Crno-beli su pobedom u Železniku popravili skor na 6-0 (2-0 kod kuće, 4-0 u gostima) i u derbiju protiv Budućnosti, naredne subote u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, imaće priliku da izjednače najbolji klupski start u ABA ligi.

Generacija 2008/09 dizala je skor do 7-0, pre nego što je Crvena zvezda, sa klupe predvođena Svetislavom Pešićem, napravila iznenađenje u "večitom" derbiju (80:81) i prekinula taj niz.

"Kopču" aktuelnog sa tadašnjim timom Partizana predstavlja Novica Veličković, kome je to bila oproštajna sezona, pred odlazak u Real Madrid.

Trener Duško Vujošević imao je na raspolaganju još Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, Petra Božića, Uroša Tripkovića, Čedomira Vitkovca, Stefona Lazmea, Žarka Rakočevića, Slavka Vraneša, Strahinju Miloševića, Vukašina Aleksića i 18-godišnjeg Jana Veselog.

Zanimljivo je da je taj tim, koji će kasnije osvojiti "triplu krunu" (skor u ABA ligi 25-3, uključujući Fajnal for) i igrati četvrtfinale plej-ofa Evrolige, čak četiri pobede u uvodnim kolima ostvario u mečevima "na jednu loptu".

Hemofarm je u Vršcu savladan rezultatom 74:73, Zagreb na njegovom parketu 92:91, FMP u Železniku 69:66, a Zadar u Pioniru 83:80.

Džikićev Partizan ove jeseni je "tukao" Mornar u Baru 58:57 i Olimpiju na svom parketu 86:85, a sa ostalim protivnicima u ABA ligi izašao je na kraj bez prevelikog stresa, mada su sve utakmice osim one protiv MZT-a u Skoplju (93:62) bile teške u nekim fazama.

Sada na red dolazi serija derbi utakmica u Beogradu (Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita) posle koje će možda moći konkretnije da se priča o ambicijama ove, za Partizanove standarde, prilično atipične ekipe, koju predvode 32-godišnji Vilijam Hečer i 30-godišnji Veličković, dok se ostali igrači dobro dopunjavaju i smenjuju u važnim ulogama. Ne samo iz meča u meč, nego nekada i iz četvrtine u četvrtinu.

Aleksandar Džikić posle svake pobede se trudi da suzbije euforiju, ponavlja da njegova ekipa ima svojih kvaliteta, ali i nedostataka, koje "pokušava da sakrije na terenu".

Videćemo ko će biti dovoljno dobar da ih razotkrije, u meri koja je potrebna da bi Partizan izgubio jednu utakmicu... Činjenica je da pred početak sezone crno-beli nikome nisu ulivali strah, ali do sada su uspeli da pronađu odgovore na sva ključna "pitanja" protivnika.

ROBINSON

"Prva stvar kod Frenka je bila da ga izlečimo i mislim da smo potpuno uspeli u tome. Sada očekujem samo da bude bolji. Naglasio bih i da smo mi tim kome u svakoj utakmici treba da, u zavisnosti od uslova, neko drugi odigra nešto vrlo važno. Recimo, protiv FMP-a su dva skoka u napadu, Robinsona i Veličkovića, verovatno odlučila utakmicu", prokomentarisao je trener Partizana.

KARAHODŽIĆ

"Karahodžić će nastupiti već u sredu protiv Bešiktaša. Biće sigurno među 12 igrača, a mi još radimo na definisanju njegove pozicije u timu. Ima puno stvari u seniorskoj profesionalnoj košarci koje su za njega novosti. On to sada 'hvata' i vrlo smo zadovoljni kako napreduje u tom smislu", rekao je Džikić o novajliji iz Unikahe, koji tek treba da debituje u zvaničnom meču.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar