Српски војници постхумно одликовани

У Вишеграду је одржана церемонија постхумне додјеле медаља за заслуге за народ осморици припадника Војске Републике Српске. Предсједник Регионалног удружења борачке организације „Стара Херцеговина“ Милош Лазовић рекао је да борачка организација у цјелини није задовољна садашњим стањем борачких категорија.

Република Српска 24.10.2016 | 20:40
Српски војници постхумно одликовани
„Предност код запошљавања и додјели функција имају дезертери и тајкуни, а најмање се води рачуна о борачким категоријама - борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих српских бораца", додао је Лазовић. Лазовић је поручио да Борачка организација неће дозволити да се занемаре главе и крв палих бораца и нестанак читавих породица које су учествовале у стварању Српске.

„Позивам представнике локалних и републичких власти да размисле о томе ко им је створио Републику да владају њом и да сасвим лијепо живе", нагласио је Лазовић.




Одликовања је породицама погинулих српских бораца из Калиновика, Фоче, Чајнича и Вишеграда уручио предсједник Предсједништва борачке организације Републике Српске Душко Милетић, који је навео да је дјело за које се додјељује орден – Република Српска.

Начелник општине у техичком мандату Славиша Мишковић је истакао да је за протекле четири године учињено доста на стамбеном збрињавању борачких категорија, али да овај посао није до краја завршен.

Брат погинулог борца, који је постхумно одликован Мирослав Вуковић захвалио се Кабинету предсједника Републике и Борачкој организацији на додјели одликовања, па макар и послије 21 године.



Предсједник Предсједништва општинске борачке организације Милисав Васић је навео да је са регије Стара Херцеговина живот за Српску дало око 700 бораца, да је у вишеградској бригади Војске Републике Српске погинуло 145 јунака, од којих је још око стотину неодликованих.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борац 91

25.10.2016 06:30

21 година од краја рата а ви се сад сјетили ЈУНАКА, срамота!

ОДГОВОРИТЕ