Srpski vojnici posthumno odlikovani

U Višegradu je održana ceremonija posthumne dodjele medalja za zasluge za narod osmorici pripadnika Vojske Republike Srpske. Predsjednik Regionalnog udruženja boračke organizacije „Stara Hercegovina“ Miloš Lazović rekao je da boračka organizacija u cjelini nije zadovoljna sadašnjim stanjem boračkih kategorija.

Republika Srpska 24.10.2016 | 20:40
Srpski vojnici posthumno odlikovani
„Prednost kod zapošljavanja i dodjeli funkcija imaju dezerteri i tajkuni, a najmanje se vodi računa o boračkim kategorijama - borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih srpskih boraca", dodao je Lazović. Lazović je poručio da Boračka organizacija neće dozvoliti da se zanemare glave i krv palih boraca i nestanak čitavih porodica koje su učestvovale u stvaranju Srpske.

„Pozivam predstavnike lokalnih i republičkih vlasti da razmisle o tome ko im je stvorio Republiku da vladaju njom i da sasvim lijepo žive", naglasio je Lazović.




Odlikovanja je porodicama poginulih srpskih boraca iz Kalinovika, Foče, Čajniča i Višegrada uručio predsjednik Predsjedništva boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić, koji je naveo da je djelo za koje se dodjeljuje orden – Republika Srpska.

Načelnik opštine u tehičkom mandatu Slaviša Mišković je istakao da je za protekle četiri godine učinjeno dosta na stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, ali da ovaj posao nije do kraja završen.

Brat poginulog borca, koji je posthumno odlikovan Miroslav Vuković zahvalio se Kabinetu predsjednika Republike i Boračkoj organizaciji na dodjeli odlikovanja, pa makar i poslije 21 godine.



Predsjednik Predsjedništva opštinske boračke organizacije Milisav Vasić je naveo da je sa regije Stara Hercegovina život za Srpsku dalo oko 700 boraca, da je u višegradskoj brigadi Vojske Republike Srpske poginulo 145 junaka, od kojih je još oko stotinu neodlikovanih.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borac 91

25.10.2016 06:30

21 godina od kraja rata a vi se sad sjetili JUNAKA, sramota!

ODGOVORITE