Хитлер волио Јеврејку - сломила му срце и одредила ток историје

Адолф Хитлер, иако је сматран за најокрутнију личност у историји, умео је да воли. Хитлерова прва љубав била је Стефани Ајзак, јеврејка из Аустрије. Била је то љубав на први поглед која му је сломила срце.

Свијет 24.10.2016 | 19:00
Хитлер волио Јеврејку - сломила му срце и одредила ток историје
Хитлер је, као тинејџер, проводио дане у Аустрији где се заљубио у високу, мршаву лепотицу. Љубав на први поглед је немачког диктатора држала чак четири године, али никада није скупио храброст да младој јеврејки изјави љубав. Сматра се да је у пар наврата правио планове како да је киднапује. Од своје шеснаесте до двадесете године, Хитлер је гајио осећања само према њој.

"Њене очи су биле прелепе - светле и крупне. Била је изузетно лепо обучена и њен став указивао је на то да долази из добростојеће породице", написао је Кубизек, Хитлеров пријатељ из детињства, у својој књизи "Млади Хитлер којег познајем".

Једном приликом је Стефани бацила цвет према Хитлеру. Аутор књиге каже да никада није видео толику срећу код свог пријатеља.

Да се млада јеврејка, неким случајем, заљубила у Хитлера, можда би заменила место славне Еве Браун, и њу би дочекала трагична судбина, а можда би цео Хитлеров живот, као и велики део историје, кренуо другачијим током.

Међутим, јеврејка се удала за младог официра у Бечу, добила презиме које није јеврејско и наџивела Други светски рат, незнајући да је један од најокрутнијих људи у историји, гајио осећања према њој.

Сматра се да Хитлер никада није ни сазнао које је вероисповести била његова прва љубав.

Извор: 24сата.рс
Фото: Википедија

Коментари / 0

Оставите коментар