Статистика каже: Само је Дулетов ТНТ Партизан имао бољи старт од Џикићеве екипе!

Оно што је јасно без икакве дилеме је и да ће меч против Будућности, макар када је у питању Јадранска лига, бити до сада највећи испит за црно-беле и јасно ће показати какве су могућности овог састава, без обзира на све статистичке параметре који често умеју да заварају.

Кошарка 25.10.2016 | 22:45
Статистика каже: Само је Дулетов ТНТ Партизан имао бољи старт од Џикићеве екипе!
Време од почетка нове кошаркашке сезоне полако пролази, а Партизан и даље стоји у врху Јадранске лиге без пораза. Ни највећи оптимисти међу навијачима црно-белих вероватно нису могли да замисле да ће после првих шест кола екипа Александра Џикића имати толико победа.

Реално гледано, ово свакако није најталентованији тим Партизана у последњих 12 година откако су црно-бели заиграли у регионалном такмичењу. Међутим, сува статистика и летимични поглед на претходне сезоне каже да је ово, засад, други најбољи старт Партизана у Јадранској лиги у историји.

И ту би ваљало ставити неку врсту ограде, јер у седмом колу црно-бели ће следеће суботе у новобеоградских Хали спортова дочекати још један непоражени тим лиге, Будућност и у случају победе изједначиће стартних 7:0 из сезоне 2008/2009. Тада је на клупи Партизана седео Душко Вујошевић, а екипу је предводио популарни ТНТ трио који су чинили УрошТрипковић, Новица Величковић и Миленко Тепић.

Занимљиво, Величковић је и сада међу црно-белима, додуше сада осам година старији, али поново има улогу некога ко би требало да носи игру екипу када се ломе утакмице. А током октобра Партизан их је стално ломио, а падали су Морнар, МЗТ, Цибона, Карпош, Олимпија и ФМП.

Поменута генерација је у јесен 2008. године редом побеђивала Крку (74:67), Хелиос (81:65), Хемофарм (74:73), Задар (83:80), Загреб (92:91), Будућност (85:71) и ФМП (69:66). А потом је у осмом колу уследио пораз у градском дербију од Црвене звезде - 80:81. Ипак, крај те сезоне на Јадрану био је изузетно срећан за београдски клуб јер је освојио трећу узастопну шампионску титулу.

У чак пет наврата кошаркаши Партизана су у првих шест кола регионалног такмичења имали учинак од 5-1, у сезонама 2005/06, 2007/08, 2011/12, 2012/13 и 2013/14. Занимљиво, у само две од пет поменутих сезона када је Партизан имао овако квалитетан старт, београдски клуб је освајао трофеје на Јадрану.

Другим речима, добар почетак сезоне, када је у питању кошаркашки клуб Партизан може, али често не мора ништа да значи на плану испуњења коначних циљева. Ипак, с обзиром на ситуацију у којој се налазе црно-бели и чињеницу да су прошле сезоне у ово доба имали само два тријумфа и четири пораза, а личили су на потпуно раштимовани оркестар.

Када се на то дода и податак да је Партизан тесном, али ипак победом против немачког Лудвигзбурга почео такмичење у ФИБА Лиги шампиона, јасно је што оптимизам расте изДАНА у дан код присталица црно-белих.

Истовремено, још један податак који би могао да буде значајан када се причао о серији победа Партизана је то што је београдски клуб од уводних шест мечева на Јадрану, гостовао четири пута. А прошле сезоне, поготово у првом делу регионалног такмичења управо су мечеви на страни представљали велики проблем за Партизан. Оно што је јасно без икакве дилеме је и да ће меч против Будућности, макар када је у питању Јадранска лига, бити до сада највећи испит за црно-беле и јасно ће показати какве су могућности овог састава, без обзира на све статистичке параметре који често умеју да заварају. А пре тога, наравно, Партизан очекује и гостовање Бешикташу у Истанбулу у другом колу Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар