Људи, на врху Премијер лиге све пршти! Никад луђе, никад неизвјесније!

Један трофеј, а толико кандидата...!

Фудбал 24.10.2016 | 22:00
Људи, на врху Премијер лиге све пршти! Никад луђе, никад неизвјесније!
Можда није најбоља по квалитету и то је тема која увек оставља простор за озбиљну дискусију, али Премијер лига је без икакве сумње далеко најлуђа и најинтересантнија од свих не само у Европи, већ и на земаљској кугли! 

А ако се по јутру дан познаје - онда нас чека најнеизвеснија шампионска трка вероватно откако се најквалитетнији ранг енглеског фудбала игра у овом формату и под овим називом. На велику жалост многих фудбалских поклоника ту вероватно неће бити места за актуелног шампиона, Лестер, али већ сада издвојило се чак пет кандидата!

Већ смо закључили да Челси Антонија Контеа има шампионски материјал, док је Јунајтед Жозеа Муриња далеко испод, а после комплетног деветог кола Плавци за вратом дишу водећем трилингу првенства - Манчестер Ситију, Ливепрулу и Арсеналу! Додуше, да су Тобџије јуче победиле Мидлзбро (0:0) чета Арсена Венгера била би усамљена са два бода предности испред два најближа пратиоца. Овако, Челси и Тотенхем сада имају само по бод заостатка за три љута такмаца, који се „гурају“ за превласт на једној столици. А разлика између првог и осмопласираног тима износи „само“ седам бодова.

Када бисмо само мало завртели филм уназад и присетили се шта је на старту радио Манчестер Сити, чинило се да ће се Грађани прошетати до круне и сести на трон можда и много пре краја сезоне. Код Пеповог Ситија ситуација се драстично променила. У последње време нова Гвардиолина омиљена играчка не личи на тим који је на старту првенства газио све пред собом, а после трећег узастопног кикса и ремија са Саутемптоном, разлика се потпуно истопила.

С обзиром да Ливерпул и Арсенал тренутно играју можда и најбољи фудбал, а да је и Антонио Конте коначно посложио редове и створио машинерију за врх, те да је Тотенхем увек ту негде, имамо разлога за радост.

Све то нас, логично, доводи до закључка - никад луђа, никад неизвеснија! Надамо се да ће тако и остати. 

Питање је само - шта ће бити с Јунајтедом? И може ли Евертон да се тргне, КАКО би потера била што занимљивија?

Шта ви мислите - ко ће узети титулу у енглеском шампионату?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар