Ljudi, na vrhu Premijer lige sve pršti! Nikad luđe, nikad neizvjesnije!

Jedan trofej, a toliko kandidata...!

Fudbal 24.10.2016 | 22:00
Ljudi, na vrhu Premijer lige sve pršti! Nikad luđe, nikad neizvjesnije!
Možda nije najbolja po kvalitetu i to je tema koja uvek ostavlja prostor za ozbiljnu diskusiju, ali Premijer liga je bez ikakve sumnje daleko najluđa i najinteresantnija od svih ne samo u Evropi, već i na zemaljskoj kugli! 

A ako se po jutru dan poznaje - onda nas čeka najneizvesnija šampionska trka verovatno otkako se najkvalitetniji rang engleskog fudbala igra u ovom formatu i pod ovim nazivom. Na veliku žalost mnogih fudbalskih poklonika tu verovatno neće biti mesta za aktuelnog šampiona, Lester, ali već sada izdvojilo se čak pet kandidata!

Već smo zaključili da Čelsi Antonija Kontea ima šampionski materijal, dok je Junajted Žozea Murinja daleko ispod, a posle kompletnog devetog kola Plavci za vratom dišu vodećem trilingu prvenstva - Mančester Sitiju, Liveprulu i Arsenalu! Doduše, da su Tobdžije juče pobedile Midlzbro (0:0) četa Arsena Vengera bila bi usamljena sa dva boda prednosti ispred dva najbliža pratioca. Ovako, Čelsi i Totenhem sada imaju samo po bod zaostatka za tri ljuta takmaca, koji se „guraju“ za prevlast na jednoj stolici. A razlika između prvog i osmoplasiranog tima iznosi „samo“ sedam bodova.

Kada bismo samo malo zavrteli film unazad i prisetili se šta je na startu radio Mančester Siti, činilo se da će se Građani prošetati do krune i sesti na tron možda i mnogo pre kraja sezone. Kod Pepovog Sitija situacija se drastično promenila. U poslednje vreme nova Gvardiolina omiljena igračka ne liči na tim koji je na startu prvenstva gazio sve pred sobom, a posle trećeg uzastopnog kiksa i remija sa Sautemptonom, razlika se potpuno istopila.

S obzirom da Liverpul i Arsenal trenutno igraju možda i najbolji fudbal, a da je i Antonio Konte konačno posložio redove i stvorio mašineriju za vrh, te da je Totenhem uvek tu negde, imamo razloga za radost.

Sve to nas, logično, dovodi do zaključka - nikad luđa, nikad neizvesnija! Nadamo se da će tako i ostati. 

Pitanje je samo - šta će biti s Junajtedom? I može li Everton da se trgne, KAKO bi potera bila što zanimljivija?

Šta vi mislite - ko će uzeti titulu u engleskom šampionatu?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar