"Запад због Русије уништио Либију"

Поводом пете годишњице од убиства либијског лидера Муамера Гадафија, његов брат Ахмед Гадафи рекао је да је Запад уништио земље попут Ирака, Сирије, Либије и Јемена због тога што су одржавале добре односе са Русијом.

Свијет 23.10.2016 | 21:28
"Запад због Русије уништио Либију"
Ахмед је у интервјуу за РТ рекао да је Муамер Гадафи такође настојао да уједини афричке земље, што је послужило као један од већих разлога да се те земље униште, јер је таква иницијатива протумачена као потенцијално ограничавање доступности афричком богатству.

"Пре пет година у Либији се догодио злочин, за који су одговорне западне земље. Желимо да се спроведе истрага, с обзиром да је НАТО извршио офанзиву на нашу земљу, због чега је погинуло 30.000 људи", истакао је Гадафи.

"Пет година је прошло од тог тренутка, а Савет безбедности није за све то време упутио ниједну комисију да истражи случај. Захтеваћемо истрагу од новог генералног секретара УН", поручио је Ахмед Гадафи.

Нагласио је да је и сам председник САД Барак Обама изјавио да је његова највећа грешка била свргавање режима у Либији, што су речи председника земље која је чланица Савета безбедности УН, пренео је Спутњик.

"Чак је и британски парламент потом потврдио да се у Либији револуција није одвијала, већ да је у питању била заблуда", додао је Гадафијев брат.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мрки

23.10.2016 19:24

Следеца Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ли то значи

23.10.2016 19:33

Да ли то значи да је запад спреман да уништи и Републику Српску због добрих односа са Русијом?Живјела Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

23.10.2016 20:02

РС је на жалост већ уништена економски и постала је слуга ММФ и овисна од кредита прикључена на апарате за издисаје јос само да неко тргне утикач и онда мрак без опаљеног метка а то не урадише ни Американци ни овај ни онај него вас Национални вођа коме су пуна уста Српства и који се толико задузио да сваку зељу ММФ мора испунити од политичке па економске. Знаци у РС не влада висе онај у кога вјерујете и за кога сте гласали него онај ко позамљује паре и ЈОС зна да без тих пара је готово па и поред камата које се отплаћују и ако се успију доплатити постави овај или онај услов који нема везе са одплатом дуга него почне да вас уцјењује да доносите ове или оне одлуке које НИКАД не би сте донијели без њиховог притиска али морате јер вас одрзавају на власти јер ви као владар морате купити мир у кући и оне који це за вас гласати. РС је сваким даном све мања ваша а све висе тудја јер је распродасе. Тако и онај коњ из педерације ништа није бољи само има висе на раполагању за понудит ММФ. Али докле ?

Name

мф

24.10.2016 05:35

Пријатељу то је сто посто запад је гори и од Америке ми јос незнамо ста је запад

Name

еее буразеру

23.10.2016 21:09

Увијек се сјетим једног покојног комсију који је помагао друге мјестане тј.позајмљивао им новац и алат,некима и вецу суму новца и тако у једном моменту остао тренутно без кеша.Његова дјеца се заиграла и (дјеца к'о дјеца)запале сијено и сва сијена изгоре.Тај комсија да би прехранио стоку,јер зимски период био,оде код тих неких да трази новац да мозе купити сијена за прехрану стоке.И ста се десило.. други дан комсија надјен убијен.. нит новца нит сијена,нити стоке,а и комсије нема висе. Ово је била истина. Тако увијек се сјетим Гадафија... давао је силни новац по западној европи и сире и кад треба те милијарде вратити...Па јефтиније је смакнути Гадафија (убити) и нема висе дуговања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

24.10.2016 04:26

Исправно,37 % гаса за ЦХ и ИТА је исло од Гадафија. Берлускони му је милијарде остао дузан, Свицарци да не прицам. Њега су Свицери и убили, преко Енглеза...100% Он кад је сконто да му Свицери неце платити сву ту лову онда је поцео јавно говорити да се Свица треба распасти на 3 дјела,ту му је био крај. Свицери су његовим парама платили Енглезе да га убију. Стас, тако то хода.

Name

турбоскара

24.10.2016 07:06

Респект тихи за све написано само неко то свата као факт а неко како ми то волимо реци да контрира и да се курци

Name

Хасан

24.10.2016 00:38

Гадафи...бозја греска....сад игра сах са Садамом у хладовини и цува козе....

ОДГОВОРИТЕ