"Zapad zbog Rusije uništio Libiju"

Povodom pete godišnjice od ubistva libijskog lidera Muamera Gadafija, njegov brat Ahmed Gadafi rekao je da je Zapad uništio zemlje poput Iraka, Sirije, Libije i Jemena zbog toga što su održavale dobre odnose sa Rusijom.

Svijet 23.10.2016 | 21:28
"Zapad zbog Rusije uništio Libiju"
Ahmed je u intervjuu za RT rekao da je Muamer Gadafi takođe nastojao da ujedini afričke zemlje, što je poslužilo kao jedan od većih razloga da se te zemlje unište, jer je takva inicijativa protumačena kao potencijalno ograničavanje dostupnosti afričkom bogatstvu.

"Pre pet godina u Libiji se dogodio zločin, za koji su odgovorne zapadne zemlje. Želimo da se sprovede istraga, s obzirom da je NATO izvršio ofanzivu na našu zemlju, zbog čega je poginulo 30.000 ljudi", istakao je Gadafi.

"Pet godina je prošlo od tog trenutka, a Savet bezbednosti nije za sve to vreme uputio nijednu komisiju da istraži slučaj. Zahtevaćemo istragu od novog generalnog sekretara UN", poručio je Ahmed Gadafi.

Naglasio je da je i sam predsednik SAD Barak Obama izjavio da je njegova najveća greška bila svrgavanje režima u Libiji, što su reči predsednika zemlje koja je članica Saveta bezbednosti UN, preneo je Sputnjik.

"Čak je i britanski parlament potom potvrdio da se u Libiji revolucija nije odvijala, već da je u pitanju bila zabluda", dodao je Gadafijev brat.

Izvor: Agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mrki

23.10.2016 19:24

Sledeca Srbija

ODGOVORITE
Name

Da li to znači

23.10.2016 19:33

Da li to znači da je zapad spreman da uništi i Republiku Srpsku zbog dobrih odnosa sa Rusijom?Živjela Republika Srpska

ODGOVORITE
Name

Tihi

23.10.2016 20:02

RS je na žalost već uništena ekonomski i postala je sluga MMF i ovisna od kredita priključena na aparate za izdisaje jos samo da neko trgne utikač i onda mrak bez opaljenog metka a to ne uradiše ni Amerikanci ni ovaj ni onaj nego vas Nacionalni vođa kome su puna usta Srpstva i koji se toliko zaduzio da svaku zelju MMF mora ispuniti od političke pa ekonomske. Znaci u RS ne vlada vise onaj u koga vjerujete i za koga ste glasali nego onaj ko pozamljuje pare i JOS zna da bez tih para je gotovo pa i pored kamata koje se otplaćuju i ako se uspiju doplatiti postavi ovaj ili onaj uslov koji nema veze sa odplatom duga nego počne da vas ucjenjuje da donosite ove ili one odluke koje NIKAD ne bi ste donijeli bez njihovog pritiska ali morate jer vas odrzavaju na vlasti jer vi kao vladar morate kupiti mir u kući i one koji ce za vas glasati. RS je svakim danom sve manja vaša a sve vise tudja jer je rasprodase. Tako i onaj konj iz pederacije ništa nije bolji samo ima vise na rapolaganju za ponudit MMF. Ali dokle ?

Name

mf

24.10.2016 05:35

Prijatelju to je sto posto zapad je gori i od Amerike mi jos neznamo sta je zapad

Name

eee burazeru

23.10.2016 21:09

Uvijek se sjetim jednog pokojnog komsiju koji je pomagao druge mjestane tj.pozajmljivao im novac i alat,nekima i vecu sumu novca i tako u jednom momentu ostao trenutno bez keša.Njegova djeca se zaigrala i (djeca k'o djeca)zapale sijeno i sva sijena izgore.Taj komsija da bi prehranio stoku,jer zimski period bio,ode kod tih nekih da trazi novac da moze kupiti sijena za prehranu stoke.I sta se desilo.. drugi dan komsija nadjen ubijen.. nit novca nit sijena,niti stoke,a i komsije nema vise. Ovo je bila istina. Tako uvijek se sjetim Gadafija... davao je silni novac po zapadnoj evropi i sire i kad treba te milijarde vratiti...Pa jeftinije je smaknuti Gadafija (ubiti) i nema vise dugovanja.

ODGOVORITE
Name

kiki

24.10.2016 04:26

Ispravno,37 % gasa za CH i ITA je islo od Gadafija. Berluskoni mu je milijarde ostao duzan, Svicarci da ne pricam. Njega su Sviceri i ubili, preko Engleza...100% On kad je skonto da mu Sviceri nece platiti svu tu lovu onda je poceo javno govoriti da se Svica treba raspasti na 3 djela,tu mu je bio kraj. Sviceri su njegovim parama platili Engleze da ga ubiju. Stas, tako to hoda.

Name

turboskara

24.10.2016 07:06

Respekt tihi za sve napisano samo neko to svata kao fakt a neko kako mi to volimo reci da kontrira i da se kurci

Name

Hasan

24.10.2016 00:38

Gadafi...bozja greska....sad igra sah sa Sadamom u hladovini i cuva koze....

ODGOVORITE