Свечано дочекана икона Богородице

Чудотворна икона Пресвете Богородице Тројеручице свечано је данас дочекана у Придворном храму Свете Тројице у Бањалуци. Велики број вјерника дошао је вечерас у Храм Свете тројице да се поклони Чудотворној икони Пресвете Богородице Тројеручице која ће у наредних седам дана боравити у Храму Свете тројице.

Република Српска 23.10.2016 | 21:35
Свечано дочекана икона Богородице
Сви грађани и вјерници који нису могли вечерас да дођу у наредних седам дана то ће моћи да учине сваки дан од 8 до 18 часова. Обраћајући се пристутним вјерницима владика Јефрем је казао да је икона која се тренутно налази код нас у власништву Светог Јована Дамаскина, којем је, по наређењу калифа из Дамаска, била одсјечена рука, а када се Свети Јован молио пред иконом, спајајући одсјечену руку са тијелом, она му је зарасла. Чудотворна икона долази из манастира Хиландар на Светој Гори.

Чудотворна икона остаће у Храму Свете Тројице до вечерње службе у суботу, 29. октобра, а сваки дан од 8.00 до 18.00 часова читаће се акатист Пресветој Богородици и вјерницима ће бити омогућено да се поклоне и цјеливају икону.

Икона ће у недјељу, 30. октобра, бити изложена у Манастиру Осовица код Српца, који је саграђен на темељима средњовјековног манастира, гдје ће бити служена Света архијерејска литургија, читање акатиста и освештан манастирски конак. Рука која је представљена на икони је зарасла Јованова рука.
Чудотворну икону је у манастир Хиландар донио Свети Сава.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалуцка Епархија

23.10.2016 16:56

Молитвама Преподобне Богородице Тројеруцице,Господе Исусе Христе Сине Бозији помилуј нас гресне.Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузана

23.10.2016 18:53

Хвала Богу и Пресветој мајци Његовој ..ово је велики благослов за нас!

Name

Ја

23.10.2016 19:10

Бозе мили помози нам и драга мајко наса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

23.10.2016 20:34

Радуј се благодатна дјево јер си родила спаситеља дуса насих слава ти и милост.

ОДГОВОРИТЕ