Svečano dočekana ikona Bogorodice

Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Trojeručice svečano je danas dočekana u Pridvornom hramu Svete Trojice u Banjaluci. Veliki broj vjernika došao je večeras u Hram Svete trojice da se pokloni Čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice Trojeručice koja će u narednih sedam dana boraviti u Hramu Svete trojice.

Republika Srpska 23.10.2016 | 21:35
Svečano dočekana ikona Bogorodice
Svi građani i vjernici koji nisu mogli večeras da dođu u narednih sedam dana to će moći da učine svaki dan od 8 do 18 časova. Obraćajući se pristutnim vjernicima vladika Jefrem je kazao da je ikona koja se trenutno nalazi kod nas u vlasništvu Svetog Jovana Damaskina, kojem je, po naređenju kalifa iz Damaska, bila odsječena ruka, a kada se Sveti Jovan molio pred ikonom, spajajući odsječenu ruku sa tijelom, ona mu je zarasla. Čudotvorna ikona dolazi iz manastira Hilandar na Svetoj Gori.

Čudotvorna ikona ostaće u Hramu Svete Trojice do večernje službe u subotu, 29. oktobra, a svaki dan od 8.00 do 18.00 časova čitaće se akatist Presvetoj Bogorodici i vjernicima će biti omogućeno da se poklone i cjelivaju ikonu.

Ikona će u nedjelju, 30. oktobra, biti izložena u Manastiru Osovica kod Srpca, koji je sagrađen na temeljima srednjovjekovnog manastira, gdje će biti služena Sveta arhijerejska liturgija, čitanje akatista i osveštan manastirski konak. Ruka koja je predstavljena na ikoni je zarasla Jovanova ruka.
Čudotvornu ikonu je u manastir Hilandar donio Sveti Sava.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banjalucka Eparhija

23.10.2016 16:56

Molitvama Prepodobne Bogorodice Trojerucice,Gospode Isuse Hriste Sine Boziji pomiluj nas gresne.Amin

ODGOVORITE
Name

Suzana

23.10.2016 18:53

Hvala Bogu i Presvetoj majci Njegovoj ..ovo je veliki blagoslov za nas!

Name

Ja

23.10.2016 19:10

Boze mili pomozi nam i draga majko nasa!

ODGOVORITE
Name

oko

23.10.2016 20:34

Raduj se blagodatna djevo jer si rodila spasitelja dusa nasih slava ti i milost.

ODGOVORITE