Изручење Сефића БиХ тек за мјесец до два

Екстрадиција Сањина Сефића се одвија према законима домаће земље, у овом случају Србије и према том закону поступак екстрадиције може трајати максимално годину дана, казала је за Н1 Милица Вучковић, портпарол Министарства правде Србије.

Босна и Херцеговина 23.10.2016 | 12:54
Изручење Сефића БиХ тек за мјесец до два
Она је поновила да уколико нема препрека, мислећи на евентуална кривична дјела Сефића у Србији, цијели процес иде аутоматски.

"Изручење Сањина Сефића не може бити за пет дана, али може за мјесец до два од примања захтјева. Најкасније за 12 мјесеци. Ми смо добили захтјев са потребном документацијом из БиХ, а затим је прослиједили Вишем суду у Новом Саду. Суд сада оцјењује претпоставке које су потребне да се изврши изручење Босни и Херцеговини", додала је Вучковић.

Након што Суд у Новом Саду донесе одлуку, документ са својим мишљењем ће прослиједити Министарству правде Србије, а затим ће министар правде донијети коначну одлуку о изручењу особе из Србије у БиХ.

Подсјећамо, осумњичени Сањин Сефић је побјегао из БиХ у Србију након што је скривио саобраћајну несрећу у којој су погинуле двије дјевојке. Ухапшен је у Новом Саду.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

По хитном поступку!

24.10.2016 08:53

Које сте ви фуфе, цекате да се смире тензије... Гњиде обицне! Да је украо цоколаду прије би га вратили...

ОДГОВОРИТЕ