Видео: Сјајна прича! Ево због чега је Радоњић одабрао баш Волтерса...!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић је човек који изузетно цени радну етику. Црвено-бели су на корак од новог појачања, а играчу који би ускоро требало да обуче дрес тима са Малог Калемегдана Нејту Волтерсу је радна етика друго име.

Кошарка 25.10.2016 | 21:15
Видео: Сјајна прича! Ево због чега је Радоњић одабрао баш Волтерса...!
За Волтерса кажу да је изузетно паметан кошаркаш. На терену ради све што је потребно екипи, а оно што је изузетно важно, можда и најважније за Радоњића, Волтерс је велики радник! У Америци се чак и препричава начин на који овај момак приступа тренинзима.

Управо је радна етика оно што Волтерса разликује од других играча. И у његовој причи, упорност се исплатила.

После студија на Универзитету Северна Дакота, желео је да постане део НБА лиге. У време док је тренирао за драфт, учествовао је на једном познатом кампу и са осталим играчима се полако спремао за велику пијацу.

Имао је два дрила дневно, али то му није било довољно. Желео је да ради још јаче. Схватио је да има прилику да пита неког од помоћних тренера да му зада додатне вежбе.



Избор није пао на једног тренера, већ на све.

- Можемо ли да се нађемо у теретани због мог додатног тренинга? - гласила је порука коју је чувао у телефону и стално слао. Испунио је свој дан, а тренирао је и по шест пута за 24 часа. У међусобном разговору, стручњаци су схватили шта Нејт ради. Саветовали су му да мало улагани, како се не би повредио. Општа констатација свих тренера је била да се у Америци дуго није појавио момак са таквим карактером.

Волтерс је драфтован у другој рунди, играо је за Милвоки и Њу Орлеанс...

Једно је сигурно, Дејан Радоњић је добио оно што највише цени - играча који се не плаши вредног рада!

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар